Liderul de la Kremlin a povestit că tatăl său a făcut serviciul militar ca simplu matelot în forţele submarine, la Sevastopol, în Crimeea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a fost rănit la un picior.
 
"A avut toată viaţa schije în picior, pe care nu şi le-a scos niciodată. Piciorul îl durea, însă medicul a preferat să nu-i atingă micile fragmente pentru a nu-i distruge osul. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că amputarea a fost evitată", a spus Putin, menționând că tatălui său nu îi plăcea deloc să vorbească despre acest episod.  "Cu toate acestea, atunci când adulţii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca să-i ascult. Din aceste discuţii am obţinut informaţii despre război, despre ceea ce s-a întâmplat cu familia mea", spune preşedintele rus într-un articol intitulat "Viaţa este un lucru simplu şi crud".

Fratele meu mai mare a murit când tata era pe front, continuă Putin. El a fost separat de mama, pentru a fi plasat într-un centru de primire în vederea evacuării, adaugă preşedintele rus. "A murit după ce a contractat difterie. A fost o adevărată tragedie pentru familia mea",  a relatat liderul de la Kremlin.
 
În opinia preşedintelui rus, nu există nici măcar o singură familie care să nu fi pierdut câte un membru în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews