ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul de la Kremlin a povestit că tatăl său a făcut serviciul militar ca simplu matelot în forţele submarine, la Sevastopol, în Crimeea. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a fost rănit la un picior.
 
"A avut toată viaţa schije în picior, pe care nu şi le-a scos niciodată. Piciorul îl durea, însă medicul a preferat să nu-i atingă micile fragmente pentru a nu-i distruge osul. Mulţumesc lui Dumnezeu pentru că amputarea a fost evitată", a spus Putin, menționând că tatălui său nu îi plăcea deloc să vorbească despre acest episod.  "Cu toate acestea, atunci când adulţii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca să-i ascult. Din aceste discuţii am obţinut informaţii despre război, despre ceea ce s-a întâmplat cu familia mea", spune preşedintele rus într-un articol intitulat "Viaţa este un lucru simplu şi crud".

Fratele meu mai mare a murit când tata era pe front, continuă Putin. El a fost separat de mama, pentru a fi plasat într-un centru de primire în vederea evacuării, adaugă preşedintele rus. "A murit după ce a contractat difterie. A fost o adevărată tragedie pentru familia mea",  a relatat liderul de la Kremlin.
 
În opinia preşedintelui rus, nu există nici măcar o singură familie care să nu fi pierdut câte un membru în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.