ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Teroriștii Statului Islamic au planuri legate de orașele sfinte Mecca, Medina și Ierusalim și pun în pericol Rusia și Europa, a declarat președintele rus Vladimir Putin, care nu a ascuns preocuparea Moscovei legată de faptul că jihadiștii ISIS ajung în state UE și în Rusia.

Situația este foarte serioasă, a afirmat Putin, citat de Russia Today.  Liderul de la Kremlin a mai spus că Moscova este foarte îngrijorată că teroriștii ISIS au făcut publice planurile lor legate de Mecca, Medina și Ierusalim și că intenționează să își extindă activitatea în Europa, in Rusia și în Asia centrală și de sud-est.
 
”Extremiști din multe țări, inclusiv, din păcate și din state europene, Rusia și Comunitatea Statelor Independente(CSI) fac  instructaj militar și ideologic în interiorul Statului Islamic, cunoscut ca ISIS/ISIL”, a declarat președintele rus cu ocazia summit-ului CSTO, din Tasjikistan. Și, desigur, suntem îngrijorați că aceștia pot reveni în țările lor, a continuat liderul rus.
 
Vladimir Putin a atras atenția că în aceste momente ar trebui ca ambițiile geopolitice să fie lăsate de-o parte, cu scopul comun al luptei împotriva teroriștilor ISIS.