ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat că problema Coreei de Nord ar putea fi „imposibil” de rezolvat, la o zi distanță după ce a avertizat că această criză ar putea produce o „catastrofă globală”, informează CNN.

Declarațiile președintelui rus au fost făcute după întâlnirea cu președintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, ce a avut loc miercuri la Vladivostok.

„Astfel de provocări nucleare ale Coreei de Nord violează rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU”, a mai precizat președintele rus. Putin a mai subliniat că sancțiunile și presiunile puse asupra regimului de la Phenian nu pot rezolva criza nord-coreeană, fiind de părere că dialogul este singura soluție pentru o rezolvare pașnică a crizei, relatează agenția sud-coreeană Yonhap.

De cealaltă parte, Moon Jae-in a atras atenția cu privire la posibilitatea escaladării tensiunilor din Peninsula Coreea.

„Dacă provocările Coreei de Nord nu se opresc, cred că lucrurile vor intra într-o situație incontrolabilă”, a afirmat președintele sud-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat după ce în urmă cu trei zile regimul de la Phenian a anunțat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, care poate fi amplasată pe o rachetă balistică intercontinentală. Acest fapt a atras criticile comunității internaționale, majoritatea actorilor considerând că Phenianul are un comportament provocator.