ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a promulgat legea prin care este înființată Gărda Națională. Noua structură militare va avea ca misiune principală lupta împotriva terorismului.

Garda Națională, care va fi alcătuită din trupe de la Ministerul de Interne, va avea ca responsabilități lupta împotriva terorismului, apărarea teritoriului rus și păzirea instalațiilor și bunurilor publice.

Potrivit legii, Garda are autoritatea de a reprima revoltele în zonele populate și de a folosi forța în cazul unui atac asupra instalațiilor aparținând statului sau în fața amenințării teroriste.

De asemenea, Garda Națională este autorizată să folosească forța neletală pentru a reprima revolte în masă și perturbări ale traficului, dar și pentru a respinge atacuri asupra membrilor acestei forțe.

De asemenea, ea este autorizată să rețină persoane și să pătrundă în locuințe după cum consideră ea de cuvință. Presa nu are voie să scrie despre bazele sau despre mobilizarea Gărzii Naționale.