ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia va crea o Gardă Națională pentru lupta împotriva terorismului și a crimei organizate. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Vladimir Putin. "Natsgvardija" va reuni sub aceeași umbrelă unități de elită ale poliției și trupe ale Ministerului de Interne. 

„Decizia a fost luată. Creăm un nou organism federal al puterii executive”, a anunțat  președintele în cadrul unei reuniuni cu principalii reprezentanți pe probleme de securitate de la Kremlin. Putin a mai precizat că agenția antidrog și serviciul federal de migrație se vor subordona Ministerului de Interne, conform presei italiene.

Într-o întâlnire televizată cu ministrul de Interne, Vladimir Putin i-a cerut lui Vladimir Kolokolțev unificarea trupelor Ministerului de Interne și a unităților de elită ale poliției în cadrul acestei noi structuri.

Garda Națională va fi condusă de Viktor Solotov, fost șef al Gărzilor de la Kremlin, și va fi subordonată direct liderului de la Kremlin.

Observatorii leagă înființarea acestei Gărzi de contextul actualei crize economice din Rusia și de alegerile parlamentare din septembrie 2016. O serie de experți ruși nu exclud ca noua Gardă Națională să fie folosită pentru reprimarea protestelor de stradă, în contextul alegerilor din toamnă.