ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin l-a felicitat pe republicanul Donald Trump pentru câștigarea alegerilor prezidențiale din Statele Unite.

„Putin și-a exprimat speranța că ambele țări vor colabora în vederea refacerii relațiilor care acum trec printr-o perioadă de criză, dar și pentru gestionarea problemelor internaționale presante și provocărilor la adresa securității globale”, a transmis Kremlinul.

Putin i-a mai scris lui Trump că are certitudinea că un dialog constructiv între Moscova și Washington va servi intereselor ambelor state.

Totodată, au apărut imagini care arată pe suporterii liderului de la Kremlin adunați într-un local din centrul Moscovei unde petrec victoria magnatului Trump

Activiștii pro-Kremlin au afișat un portret uriaș aș lui Trump alături de cele ale lui Vladimir Putin și al lui Marine Le Pen.

Trump și-a manifestat în repetate rânduri admirația pentru Vladimir Putin, chiar și în timpul bătăliei electorale.

Trump a declarat că va întări relațiile Americii cu Rusia în cazul în care va câștigat cursa pentru Casa Albă.

 Viktor Orban a salutat victoria lui Donald Trump: O veste minunată pentru democrație

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a felicitat miercuri dimineață pe republicanul Donald Trump pentru victoria înregistrată în alegerile prezidențiale din Statele Unite.

Acesta a susținut că victoria președintelui republican este o veste minunată, care demostrează că „democrația este încă în viață”, informează Reuters.

Mesajul prim-ministrului maghiar a fost postat pe pagina sa de Facebook, alături de o poză în care Viktor Orban se uită la transmisia discursului lui Donald Trump.

 Premierul Orban a declarat încă din luna iulie că politica externă și politicile de gestionare a imigrației propuse de președintele republican sunt vitale pentru Ungaria, în vreme ce planurile prezentate de rivala sa democrată sunt cu adevărat mortale pentru Budapesta.

Viktor Orban a fost primul lider european care și-a exprimat susținerea clară pentru unul dintre candidații înscriși în cursa pentru Casa Albă.

Premierul maghiar i-a nemulțumit pe liderii europeni cu politica sa antiimigrație, refuzând vehement să accepte cotele de migranți impuse de Bruxelles și ridicând un gard de sârmă ghimpată la frontiera cu Serbia.