ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a vizitat vineri Crimeea, în ziua în care se împlinesc doi ani de când Rusia a anexat peninsula. 

Șeful statului rus a inspectat din elicopter și de la sol lucrările la podul peste strâmtoarea Kerci, care ar urma să lege Crimeea de restul Rusiei, informeaza AFP.
 
Vizita are loc la o zi după ce liderii Franței și Germaniei au reconfirmat președintelui ucrainean Petro Poroșenko, la Bruxelles, că țările lor și Uniunea Europeană nu recunosc și nu vor recunoaște anexarea Crimeii de către ruși.

În paralel, la Sevastopol au avut loc mai multe defilări. Simpatizanți proruși, îmbrăcați în uniforme militare, au organizat mici parade prin centrul orașului, pentru a marca doi ani de la alipirea la patria mamă.

Anexarea peninsulei Crimeea de către Federația Rusă a avut loc pe 18 martie 2014, prin decretul președintelui Vladimir Putin, și în urma unui referendum contestat, dar nu a fost recunoscută nici de Ucraina, nici de comunitatea internațională.