ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2016, Samir B. era concediat de compania germană pentru că îi amenința pe colegii săi cu moartea. Un tribunal din Hanovra care a judecat cazul a decis altceva: gigantul german auto trebuie să îl reangajeze pentru că nu poate da afară pe nimeni fără preaviz, indiferent de cauzele externe, scrie ziarul Il Giornale.


Samir B., un german de origine algeriană, în vârstă de 30 de ani, monta anvelope în fabrica centrală a producătorului german de mașini. În timpul orelor de program, algerianul își îndoctrina colegii, încercând să-i convingă să vină în Siria și să se înscrie în organizația jihadistă Statul Islamic. Nu se mulțumea cu atât. Treptat, a început să-și amenințe colegii, spunându-le că toți vor muri.

Asta a determinat conducerea Volkswagen să renunțe la Samir,  în 2016, considerându-l un pericol pentru restul angajaților. Pe de altă parte, avocații companiei au fost convinși că bărbatul are legături puternice cu terorismul islamic. În decembrie 2014 fusese oprit pe aeroportul din Hanovra cu 9350 de euro, în timp ce încerca să prindă un zbor spre Istanbul, unde mergea a treia oară într-o perioadă extrem de scurtă. Pașaportul lui avea, de asemenea,  vize ale Arabiei Saudite și Egiptului.

Mai mult, așa cum a dezvăluit presa germană, legăturile lui cu nemții plecați în Orientul Mijlociu pentru a intra în rândurile jihadiștilor Daesh au fost mai mult decât elocvente: el însuși a publicat o fotografie pe Facebook, în timp ce lua cina alături de Bilel H. și Houssem H., doi teroriști găsiți morți în Siria la scurt timp după.
 
În ciuda tuturor dovezilor, Tribunalul din Hanovra, dorind să aplice integral legisația muncii, a decis că algerianul trebuie reintegrat imediat, deoarece „cauzele externe nu justifică concedierea fără notificare sau fără preaviz în timp util”. 

Samir a refuzat cele 65 mii de euro propuse, în afara instanței, de către avocații Volkswagen, preferând o decizie a instanței care să-i permită să fie reangajat.