ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Irineu al Serbiei a primit marți, la Belgrad, vizita australianului de orginie sârbă Nick Vujicici, cunoscut ca „bărbatul fără brațe și picioare” care a devenit vorbitor motivațional creștin, potrivit Agenției de Știri Basilica

Deși s-a născut cu Tetra-amelia, o afecțiune rară, caracterizată prin absența celor patru membre, Nick Vujicici a devenit, prin discursurile sale, o sursă de inspirație pentru milioane de oameni care se luptă să învingă dizabilitățile, prejudecățile sau neputințele. Creștin practicant, el a vorbit mereu despre rolul crucial al credinței în depășirea greutăților.

„Știu sigur că Dumnezeu nu face greșeli, însă face minuni. Eu sunt una dintre ele. Și tu, la fel”, mărturisește Nick Vujicici.

Patriarhul Serbiei l-a binecuvântat și i-a adresat felicitări pentru activitatea sa, cu ocazia întrevederii avute marți, 29 octombrie. Aceasta nu este prima întâlnire dintre cei doi, una similară având loc în anul 2012.

Deși se află într-un scaun cu rotile, Nick Vujicici nu s-a lăsat constrâns de astfel de limitări, absolvind Facultatea de Economie la vârsta de 21 de ani. Mai mult, el este fondatorul organizației Life Without Limbs (Viața fără membre), care oferă sprijin persoanelor cu dizabilități.

Australianul de origine sârbă și-a dedicat viața ajutorării semenilor prin intermediul discursurilor motivaționale, vorbind până în prezent în fața a mii de oameni din peste 50 de țări.

Nick Vujicici este căsătorit și are patru copii. După vizita efectuată în Serbia, el s-a întâlnit miercuri la Dubai cu ministra educației din Emiratele Arabe Unite, Jameela al Muhairi, potrivit paginii lui de Facebook.