ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Publicația satirică franceză Charlie Hebdo, al cărei colectiv redacțional a fost decimat de atacul terorist din ianuarie anul trecut și în prezent este marcată de disensiuni între supraviețuitori, caută trei noi caricaturiști care trebuie să fie dispuși să-și asume riscul de a deveni o posibilă țintă a islamiștilor radicali, relatează luni agenția EFE.

Activitatea săptămânalului satiric este susținută în prezent de numai doi caricaturiști angajați și patru colaboratori. 'Avem nevoie de trei noi caricaturiști, dar este greu. Nu este vorba despre un simplu contract de muncă, ci de un angajament de viață, întrucât caricaturiștii sunt persoanele cele mai expuse răzbunării extremiștilor', explică directorul financiar al Charlie Hebdo, Eric Portheault, într-un interviu publicat luni de Le Figaro, conform Agerpres.

Și el a recunoscut că se teme pentru viața sa, amintind că angajații publicației se află permanent sub protecția poliției și nu le este ușor să lucreze în asemenea condiții.

În rândul echipei care a supraviețuit atacului terorist au apărut disensiuni, astfel că mai mulți dintre ei au ales să plece din cauza neînțelegerilor cu acționarii. Directorul financiar a mai menționat că va fi deschis progresiv capitalul publicației pentru noi investitori.