ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Serbiei, Aleksandar Vučici, a declarat că e „sătul de predicile” liderilor europeni cu privire la legăturile strânse cu Rusia și China. El a adăugat că Serbia rămâne angajată în procesul de integrare în UE, în ciuda amânării, despre care a spus că este „fără precedent”, potrivit b92.net.

 „Să vă spun adevărul, m-am săturat de predici și ca toată lumea să vorbească despre cooperarea cu China, Rusia, iar după aceea văd că toți ceilalți se întâlnesc cu Xi Jinping și Putin mai des decât mine. Faceți-vă treaba, voi sunteți state suverane, Serbia este un stat suveran. Facem tot ce este mai bine pentru poporul nostru și pentru țara noastră”, a subliniat Vucici în interviul acordat pentru portalul Euronews din Bruxelles. Întrebat pe cine ar alege dintre UE și Rusia dacă va trebui, președintele Serbiei a spus că mass-media occidentală nu a înțeles că relația Belgrad - Moscova este benefică pentru sârbi și Serbia.
 
„Îi spun lui Putin că am ales calea europeană și că este obiectivul nostru strategic. Dar nu înseamnă că, dacă aderăm la UE, ne vom întrerupe legăturile cu Rusia sau China”, a spus Vucici.

Președintele sârb a mai spus că nu va lua decizii greșite pentru a satisface Bruxelles-ul sau Moscova și că nu știe dacă Serbia va face parte din UE în trei, cinci sau șapte ani, dar că va păstra relațiile care sunt benefice pentru poporul său.