ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desfășurarea trupelor americane în România reprezintă o amenințare mărită pentru securitatea Rusiei și va determina Moscova să ia contramăsuri, avertizează președinția Rusiei.

Referindu-se la prezența în România a faimoasei Divizii Aeropurtate 101, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Russia Today, a afirmat:

„Cu cât trupele americane sunt mai aproape de frontierele noastre, cu atât mai mare este amenințarea pentru noi.”

El a adăugat că o astfel de desfășurare în vecinătatea Rusiei „nu contribuie la predictibilitate și la stabilitate”.

Săptămâna trecută, vorbind la CBS, comandanții Diviziei 101 au declarat că nu ar ezita să pătrundă în Ucraina, dacă s-a declanșa un conflict între Rusia și NATO.

În total, circa 4.700 de soldați ai Diviziei 101, supranumită „Vulturii Țipători”, au fost trimiși în România. Ea este unitatea americană de luptă cea mai apropiată de frontul din Ucraina.

Mai mulți analiști, printre care și Ion Cristoiu, au afirmat că desfășurarea în România a Diviziei 101 ar putea anunța o intervenție directă a NATO în conflictul din Ucraina.