ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii americani au ucis în primele cinci luni ale acestui an de două ori mai mulți suspecți decât media anuală oficială înregistrată din 2008 încoace, arată datele publicate de Washington Post și citate de BBC.

"Poliţia americană omoară în medie două persoane pe zi", dezvăluie ziarul Washington Post, subliniind că, potrivit datelor pe care le-a colectat, numărul persoanelor împuşcate mortal de către forţele de ordine din Statele Unite este de două ori mai mare decât cel prezentat oficial.

Datele oficiale spun că numărul morților în astfel de incidente se ridică la aproximativ 400 pe an, însă sursa citată arată că aceste date nu sunt extrem de precise, între altele și pentru că exclud cazurile în care moartea suspecților nu poate fi justificată.

The Washington Post scrie că a înregistrat fiecare incident armat din 2015, în care poliţiştii au ucis persoane prin împuşcare în timp ce-şi exercitau atribuţiile, folosind interviuri, informaţii provenind de la poliţie, informaţii din presa locală şi alte surse. Ziarul a descoperit o rată a uciderilor prin împuşcare de aproape 2,6 pe zi în acest an - mai mult decât dublu faţă de rata de 1,1 pe zi raportată în documentele FBI în ultimul deceniu.

"Aceste împuşcări sunt grosolan subraportate. Nu vom reduce numărul de omucideri comise de către poliţie dacă nu vom începe să colectăm corect aceste informaţii", a declarat Jim Bueermann, un fost şef de poliţie.