ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rusia găzduieşte la Alabino, lângă Moscova, prima Olimpiadă militară. Participă state care nu fac parte din NATO. Printre disciplinele competiţiei se numără "biatlonul tancurilor", scrie Washington Post.

Începând de săptămâna trecută, în Rusia au loc primele "jocuri militare internaţionale", manifestare menită să arate puterea militară a Rusiei, în timpul unor probe care simulează o situaţie de război, relatează cotidianul Washington Post.

Pe lângă Rusia, la olimpiada militară iau parte 16 state, nemembre NATO, în special principalele importatoare de arme ruseşti, precum China şi India.
În probele incluse figurează şi "biatlonul tancurilor", probă în care tancurile se întrec într-o cursă cu osbstacole, la finalul căreia trebuie să aibă loc o sesiune de tragere.
 
Într-o altă probă, avioane de război şi elicoptere participă la o întrecere în care trebuie să demonstreze care este mai bun la bombardarea unui obiectiv cu maximă precizie.
 
Există şi alte probe, ale căror denumiri vorbesc de la sine, cum ar fi: "cel mai bun tir de artilerie".

Olimpiada militară este doar una dintre numeroasele acţiuni prin care Moscova continuă să-şi promoveze forţele armate, de când a anexat Crimeea, anul trecut, în martie.
 
Recent, preşedintele Vladimir Putin s-a angajat într-un plan de remodernizare a forţelor armate ruse, ale cărui costuri se ridică la peste 300 de miliarde de euro.