ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Donald Trump intenționează să redirecționeze alte 7,2 miliarde de dolari din bugetul Pentagonului pentru construcția zidului de la frontiera cu Mexicul, a informat luni cotidianul The Washington Post, care a obținut informația pe surse de la Casa Albă.

Aceste noi fonduri vor permite executivului să construiască circa 1.400 de kilometri de zid la frontiera dintre Mexic și Statele Unite, care măsoară aproximativ 3.170 km, a indicat publicația americană.

Trump a mai folosit și în alte rânduri fonduri ale Pentagonului, destinate infrastructurii și luptei antidrog, pentru a construi zidul, una din promisiunile de prim-plan cu care a ajuns la putere în 2016 și pe care insistă și pentru alegerile prezidențiale din acest an.

În total, liderul de la Casa Albă a redirecționat 18,4 miliarde de dolari pentru zidul de la graniță.

În decembrie, Congresul SUA a aprobat un pachet bugetar de 1,4 trilioane de dolari, care includea o alocare de 1,375 miliarde pentru zid, aceeași cifră aprobată de Congres în 2018, sfidându-l pe Trump, ceea ce a dus la cea mai lungă închidere a administrației din istorie.