ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un plan de destabilizare a Balcanilor prin intermediul luptătorilor ISIS reîntorși în țările de origine, Bosnia-Herțegovina, Albania,Kosovo, este luat în calcul de serviciile de informații .Un diplomat a declarat sub protecția anonimatului pentru Washington Times că regiunea este vulnerabilă din cauza sărăciei și a tensiunilor interetnice.

Analiza este difuzată în contextul alegerilor parlamentare din Croația care se desfășoară duminică.
 
Presa sârbă dezvăluia în vară că sute de musulmani radicali din ţările balcanice, majoritatea din Bosnia şi Albania, s-au alăturat în ultima perioadă de timp militanţilor jihadişti din Orientul Mijlociu.
 
În paralel, serviciile secrete din Croația au anunțat într-un raport că musulmanii radicali din sud estul Europei reprezintă cel mai mare pericol pentru siguranța tărilor din această zona. Potrivit unor cifre oferite de sursa citată, sunt 500.000 de musulmani în Grecia, 15.000 în Ungaria, peste 50.000 în Romania, 60.000 în Slovenia, peste 400.000 în Serbia și aproximativ un milion  în Bulgaria