Americanii au cerut Rusiei și forțelor separatiste pe care le sprijină în estul Ucrainei să respecte „imediat" armistițiul intrat în vigoare recent, informează France Presse, citată de Agerpres.

„Facem apel la Rusia și la forțele separatiste pe care le sprijină să respecte imediat armistițiul, să retragă tot armamentul greu și să permită accesul complet și fără piedici observatorilor OSCE", Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, a scris purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Mark Toner, într-un comunicat.

Totodată, SUA au condamnat atacul asupra misiunii speciale de monitorizare a OSCE în estul Ucrainei, relatează Reuters.  „Este imperativ ca aceste forțe să-și înceteze atacurile asupra infrastructurii civile, inclusiv asupra stației de filtrare a apei din Donețk", se mai menționează în comunicat.

La 20 februarie, un armistițiu între armata ucraineană și rebelii separatiști din estul Ucrainei a intrat în vigoare, după ce  Grupul de contact (miniștrii de externe ucrainean, rus, german și francez) s-a pus de acord încă o dată asupra încetării focului în estul Ucrainei. Acordul se referă și la „începerea retragerii armamentului greu” din estul Ucrainei.
Conflictul militar dintre armata ucraineană și separatiștii proruși, izbucnit în aprilie 2014, s-a soldat cu aproximativ 10.000 de morți până în prezent. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.