ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Wikileaks, celebrul site fondat de Julian Assange, revine cu noi dezvăluiri. De această dată, Wikileaks dezvăluie planul Arabiei Saudite din 2012 pentru formarea unui comitet militar, alături de Turcia și Qatar, pentru dărâmarea guvernului sirian.

După cum a informat agenția de presă libaneză Al-Akhbar, care a citat un document Wikileaks, în 2012, planul regimului regelui saudit Al Saud era de a forma o comisie militară, alături de Turcia și Qatar, pentru a înarma 30.000 de teroriști. Dar și pentru a ajuta sponsorii opoziției siriene din Liban, Irak și Iordania, scrie site-ul Antidiplomatico.
 
În același articol se scrie că, la acea vreme, Siria s-a confruntat cu cele mai brutale atacuri ale teroriștilor și ale așa-zisei Armate Siriene Libere (ESL). Evenimentele coincid cu perioada în care Bandar bin Sultan (2012-2014) a fost șeful serviciilor secrete saudite și monitoriza personal dosarul sirian.
 
De la izbucnirea conflictului din Siria, din martie 2011, dezvăluie documentele Wikileaks, saudiții au afirmat în permanență că se impune furnizarea de ajutoare militare pentru rebelii care luptau împotriva lui Assad.