Portalul fondat de jurnalistul australian Julian Assange face noi dezvăluiri despre sistemul gigantesc de spionaj în masă creat de americani. Care nu ne spionează doar telefoanele. CIA spionează orice gadget, iar împreună cu spioni britanici au dezvoltat software pentru televizoarele smart Samsung. 


WikiLeaks a anunțat în ultimele zile că pregătește „Vault7",  adică „cea mai mare scurgere de informații din istorie”, un volum impresionant de documente despre activitatea CIA.

Prima parte, denumită „Year Zero" (Anul Zero - n.r.) a fost publicată și cuprinde 8.761 de documente și fișe din rețeaua CIA. 
 
Year Zero prezintă scopul și direcția programului de piraterie a CIA-ului la nivel mondial, arsenalul său de viruși și zeci de unități ”înarmate” să exploateze o gamă largă de produse ale companiilor americane și europene, inclusiv Iphone (Apple), Android (Google), Windows (Microsoft) sau televizoarele marca Samsung, care sunt transformate în microfoane sub acoperire”, a comunicat organizația Wikileaks.

Până la finalul anului 2016, divizia de hacking a CIA avea aproape 5.000 de oameni înregistrați și producea mii de sisteme de spionaj cibernetic. Ca fapt divers, folosește mai mult cod decât Facebook (o informație WikiLeaks care n-are mare valoare în sens practic - n.r.). CIA și accesul la iPhone, Android și altele „Atacul asupra televizoarele smart de la Samsung a fost derulat împreună cu MI5/BTSS din Marea Britanie. După infectare, «Weeping Angel» (Îngerul care plânge - n.r.) comută televizorul într-un mod «Fake-Off», astfel încât să creeze impresia că este oprit când, de fapt, încă funcționează. 

În acest mod, înregistrează conversațiile din cameră și le trimite, via internet, la servere CIA", se arată în analiza WikiLeaks. Un astfel de smart TV face parte din ceea ce numim acum Internetul Lucrurilor și, din nefericire, încă nu există suficiente instrumente pentru a opri spionajul, fie că e derulat de CIA, fie că sunt hackeri care au alt interes. 

WikiLeaks precizează că, în vremea administrației Obama și după cazul Snowden, agențiile de informații au ajuns la un acord de a furniza informații despre breșe majore de securitate în sistemele companiilor private. Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews