ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lumea s-a întors cu susul in jos. America, statul care condamnă și chiar atacă alte țări pentru a le forța să devină „democratice” și să adopte o variantă iacobină a drepturilor omului, devine liderul stângii internaționale.

Rusia isi reafirma rolul epocal ca lider al dreptei internaționale. Este o inversare de importanță istorică. Politica externă a Americii trebuie să se bazeze pe interesele americanilor, și nu pe afinitatea cu vreo putere străină. Dar a pune pe primul loc America nu ne impune să fim ostili Rusiei sau oricărei alte țări. Dimpotrivă, conservatorii americani ar trebui să salute renașterea unei Rusii conservatoare.


Moscova pare să înțeleagă mai bine că principiul după care trebuie să se ghideze politica externă a secolului XXI este prezervarea statului în fața războiului celei de-a Patra Generații purtat de entități non-statale, precum sunt cele care luptă de partea rebelilor lui Siria. Rusia s-a delimitat pe bună dreptate de Washington, dezaprobând distrugerea de către acesta a unor state, printre care Irak și Libia. Atunci când Putin a preluat puterea după anii haotici sub guvernarea lui Elțîn, existase posibilitatea reală ca statul rus să se dezintegreze. Cea mai mare realizare a lui Putin și cauza popularității sale crescute în Rusia este faptul că a salvat și a consolidat statul rus. Orbite de cultul pentru zeul de lut al „democrației”, elitele de la Washington nu pot înțelege importanța realizărilor lui Putin, dar conservatorii ar trebui să o recunoască. Rusia poate fi un aliat eficient în lupta împotriva forțelor celei de-a Patra Generații, iar conservatorii preferă statele în locul anarhiei apatride. Conservatorismul Rusiei este evident nu numai în politica sa externă, dar și în cea internă.

În septembrie, Financial Times anunța: „Vladimir Putin a adresat un apel rușilor pentru consolidarea unei noi identități naționale bazate pe valori conservatoare și tradiționale, cum sunt Biserica Ortodoxă, atrăgând atenția că vestul se confruntă cu o criză morală ... Putin a declarat ca Rusia ar trebui să evite să urmeze exemplul țărilor europene, care se leapădă de propriile lor rădăcinile prin legalizarea căsătoriei homosexuale și printr-o corectitudine politică excesivă.”

„În multe țări europene, oamenilor le este rușine și frică să vorbească despre convingerile lor religioase” – a spus Putin – iar sărbătorile religioase „sunt bagatelizate sau redenumite, înlăturându-se rușinos esența lor”. „Trebuie să respectăm dreptul minorităților de a fi diferite - a adăugat el -, dar drepturile majorității nu trebuie puse în discuție”.

Conservatorii americani pot doar visa la un președinte american care să afirme astfel de lucruri. Să nu ne exprimăm oare admirația față de un președinte rus care îndrăznește să sfideze „corectitudinea politică”?

Traducere: Irina Bazon

Pentru articolul în traducerea lui Ovidiu Hurduzeu faceţi click aici