ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania YouTube a restricționat accesul la un clip video (disponibil mai sus) publicat de către contul oficial al Ministerului de Interne al Poloniei, în care este vorba despre criza migranților din Uniunea Europeană, informează Breitbart.

Clipul, care a fost publicat pe 17 noiembrie, a fost restricționat de YouTube, astfel încât accesul la vizualizarea materialului se face doar după ce utilizatorul a fost informat despre faptul că „următorul conținut a fost identificat ca posibil nepotrivit sau ofensiv față de anumite audiențe”.

Pentru a-l putea vizualiza, utilizatorul trebuie să-și dea acordul explicit. Platforma YouTube, care ține de gigantul Google, a anunțat în luna august un parteneriat cu 15 ONG-uri, pentru a combate „extremismul” online.  Printre acestea se numără ONG-ul de stânga „No Hate Speech Movement”, ce beneficiază de sprijinul Consiliului Europei, Liga Anti-Defăimare, un alt ONG de stânga și alte organizații care combat „discurs religios inflamatoriu sau conținut care promovează supremația”. 

Acțiunile Google/YouTube au fost confirmate chiar din interior. Mai precis, inginerul James Damore, fost angajat al Google, a declarat pentru portalul Praeger U din SUA, că politica companiei este de a bloca/restricționa accesul la resurse sau clipuri conservatoare moderate, creștine sau care pur și simplu se opun „dogmei” oficiale a gigantului IT.

 
De altfel, chiar platforma PraegerU, una dintre cele mai cunoscute media conservatoare americane, a dat în judecată Google/Youtube, acuzând compania de cenzurare a videourilor.

PraegerU afirmă în plângerea lor că Google/Youtube a cenzurat accesul la 37 de videouri ale sale și că folosește politicile companiei ca un mecanism de a reduce la tăcere vocea sa.
 
Pentru a putea accesa nemijlocit clipurile de pe Youtube, selectați DEZACTIVAREA modului restricționat, în josul paginii www.youtube.com.