Compania YouTube a restricționat accesul la un clip video (disponibil mai sus) publicat de către contul oficial al Ministerului de Interne al Poloniei, în care este vorba despre criza migranților din Uniunea Europeană, informează Breitbart.

Clipul, care a fost publicat pe 17 noiembrie, a fost restricționat de YouTube, astfel încât accesul la vizualizarea materialului se face doar după ce utilizatorul a fost informat despre faptul că „următorul conținut a fost identificat ca posibil nepotrivit sau ofensiv față de anumite audiențe”.

Pentru a-l putea vizualiza, utilizatorul trebuie să-și dea acordul explicit. Platforma YouTube, care ține de gigantul Google, a anunțat în luna august un parteneriat cu 15 ONG-uri, pentru a combate „extremismul” online.  Printre acestea se numără ONG-ul de stânga „No Hate Speech Movement”, ce beneficiază de sprijinul Consiliului Europei, Liga Anti-Defăimare, un alt ONG de stânga și alte organizații care combat „discurs religios inflamatoriu sau conținut care promovează supremația”. 

Acțiunile Google/YouTube au fost confirmate chiar din interior. Mai precis, inginerul James Damore, fost angajat al Google, a declarat pentru portalul Praeger U din SUA, că politica companiei este de a bloca/restricționa accesul la resurse sau clipuri conservatoare moderate, creștine sau care pur și simplu se opun „dogmei” oficiale a gigantului IT.

 
De altfel, chiar platforma PraegerU, una dintre cele mai cunoscute media conservatoare americane, a dat în judecată Google/Youtube, acuzând compania de cenzurare a videourilor.

PraegerU afirmă în plângerea lor că Google/Youtube a cenzurat accesul la 37 de videouri ale sale și că folosește politicile companiei ca un mecanism de a reduce la tăcere vocea sa.
 
Pentru a putea accesa nemijlocit clipurile de pe Youtube, selectați DEZACTIVAREA modului restricționat, în josul paginii www.youtube.com.
 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews