YouTube nu a găsit nici o dovadă de interferență rusească în referendumul privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Comitetul digital, media, cultură și sport din Marea Britanie a prezentat o parte din anchetă, joi, la Universitatea George Washington. YouTube nu a găsit nicio dovadă de interferență a Rusiei în referendumul Brexit din anul 2016, a declarat un lider executiv pentru Comisia parlamentară britanică  de anchetă privind știrile false, informează The Guardian.

ImunoMedica


Juniper Downs, liderul politicii publice YouTube, a declarat că divizia Google nu a găsit "nici o dovadă de interferență rusească în referendumul Brexit”.

Relațiile dintre Rusia și Marea Britanie au devenit tot mai tensionate în ultimul an. Premierul britanic Theresa May a acuzat în 2017 Moscova de agresiune militară și a spus că există dovezi ale imixtiunii Rusiei în alegerile din străinătate.

Kremlinul, care, sub Vladimir Putin, a recuperat o parte din influența globală pierdută după prăbușirea  Uniunii Sovietice, a negat amestecul în alegerile din Occident.

Marea Britanie spune că nu a văzut nici o dovadă că Rusia a intervenit în alegerile britanice, deși a afirmat că Moscova a plantat știri false și imagini fotografiate în încercarea de a semăna discordie și de a submina Occidentul.

Directorul executiv Simon Milner susține că Comisia Electorală din Marea Britanie i-a cerut să investigheze dacă informații rusești false au fost difuzate prin Facebook în legătură cu referendumul Brexit.