ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 00:30 Fox News l-a trădat pe Donald Trump. Fox News a ales să-l anunțe câștigător în Arizona pe Joe Biden înainte chiar de CNN și ale posturi anti-Trump. Fox News, condus de mogulul Rupert Murdoch, a continuat apoi operațiunea de dezinformare și în cazul Michigan. Deși Echipa Trump a sesizat miercuri justiția pentru a cere oprirea procesului de numărare a voturilor în statul Michigan, Fox News a ales să-l prezinte deja câștigător pe Joe Biden în acest stat și, prin urmare, învingător al alegerilor prezidențiale, pentru că cei 6 electori de care ar mai avea nevoie sunt asigurați de Nevada. Practic, așa cum le place celor din lumea ocultă a statelor paralele, se dorește să i se servească lui Trump înfrîngerea pe tavă cu fix cifra necesară: 270 de electori. Spre deosebire de Fox, Breitbart menține și acum harta cu statele contestate de Trump într-o zonă gri, incertă și consideră că în continuare bătălia se duce între cei doi în statele Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Georgia, Arizona și Nevada. După trădarea singurei televiziuni care îi mai prezenta acțiunile, cu ce a mai rămas Trump pentru comunicarea cu Lumea? Cu un cont de Twitter, compania care i-a cenzurat în ultimele 24 de ore cinci postări?
 
 
Iată harta trădătoare:
 
 
ACTUALIZARE 24:00 Într-o conferință de presă susținută în Philadelphia de fiului lui Donald Trump, Eric, fiica sa, Lara, și avocatul Rudy Giuiliani, Rchipa Trump a anunțat că a introdus acțiune în instanță sub acuzația de fraudă. Ei acuză că observatorii Echipei Trump nu au fost lăsați să urmărească procesul electoral, au fost ținuți la distanță mare, după un gard, pentru a nu putea vedea ce se întâmplă cu voturile, inclusiv cele venite prin corespondență. Giuliani afirm[ cVideo:
 
 
ACTUALIZARE 23:00 Echipa de campanie  a lui Donald Trump a anunțat că a intentat un proces în Michigan, cerând statului să oprească numărătoarea până când va primi „acces semnificativ” pentru a observa deschiderea buletinelor de vot și procesul de numărare.
 
Anterior Echipa Trump afirmase cu privire la procesul din Michigan:

„În timp ce în Michigan continuă numărarea voturilor, cursa prezidențială în acest stat rămâne una extrem de strânsă, după cum am știut de la început că va fi. Echipa de campanie a președintelui Trump nu a primit acces suficient la numeroase locuri de numărare a voturilor, pentru a urmări deschiderea buletinelor și procesul de numărare, după cum garantează legea din Michigan. Am depus astăzi o petiție la instanța federală din Michigan pentru a se opri numărătoarea, până când primim accesul necesar. De asemenea, solicităm să vedem acele voturi care s-au deschis și s-au numărat deja în perioada cât n-am avut acces la ele. Președintele Trump este decis să se asigure că toate voturile exprimate legal sunt numărate în Michigan și în toată țara.”
Bill Stepie, manager de campanie Trump 2020 via Prodocens Media
 
 
Biden a câștigat statul Wisconsin și a ieșit cu un discurs de învingător deși susține că nu declară încă victoria. La sfaturile psihologlilor echipei de campanie Biden a luat un rolul împăciuitor, de Moș Tăgârță. Video:
 
Biden a declarat că „este timpul să lăsăm în urmă retorica dură a campaniei” și să scădem temperatura electorală, să ne reunim ca națiune. Biden a mai declarat „că trebuie să încetăm să ne tratăm reciproc ca inamici”.

Nu sunt  aici pentru a declara victoria, a spus Biden, adaugănd că el și Kamala Harris vor fi declarați câștigători atunci când votul se va fi terminat.  Candidatul democrat a adăugat că a obținut cele mai multe voturi prezidențiale din istoria SUA.

ACTUALIZARE 21:00 Echipa de campanie electorală a lui Joe Biden se pregătește să revendice victoria imediat ce va calcula că a depășit pragul de 270 de voturi în Colegiul electoral federal.

"Noi am spus mereu că obiectivul este să obținem cele 270 de voturi și suntem foarte încrezători că, după numărarea voturilor, rezultatul va fi peste 270 de voturi. Așa se câștigă scrutinul prezidențial", a declarat Anita Dunn, consilier politic al lui Joe Biden. Întrebată dacă Joe Biden va revendica victoria chiar dacă nu vor fi confirmate rezultatele în toate statele, Anita Dunn a răspuns: "Dacă ne vom simți confortabili că avem 270 de voturi, da".

La rândul său, Bob Bauer, un alt reprezentant al echipei de campanie democrate, a respins apelurile republicanilor de renumărare a voturil
 
ACTUALIZARE 18:12 Donald Trump a postat pe Twitter două mesaje, după ce în statele-cheie Wisconsin și Michigan democratul Joe Biden a trecut pe primul loc. Trump acuză că sondajele au mințit și sugerează că voturile prin poștă ar fi fraudate.

Aseară conduceam, în cele mai multe dintre sttatele-cheie chiar detașat, aproape toate acestea conduse și controlate de democrați. Apoi, unul câte unul, au început să dispară ca prin farmec, pe măsură ce au fost numărate voturi surpriză. FOARTE STRANIU. IAR CEI cu sondajele au făcut greșeli evidente și istorice”, a scris Trump pe Twitter.

Anterior, Trump a transmis că i se pare suspectă diferența mare între voturile prin corespondență primite de el și cele ajunse acum la Biden: „Cum se face că, de fiecare dată când numără voturile prin poștă, sunt atât de devastatoare în procentul și puterea lor de distrugere?”

ACTUALIZARE 17:15 Președintele Trump  are un avans considerabil în Pennsylvania, de aproximativ 618.000 de voturi, dar acest avantaj nu e insurmontabil pentru Joe Biden, anunță CNN, postul anti-Trump.  Rezultatul alegerilor din acest stat-cheie ar putea fi însă cunoscut peste două zile, au declarat oficiali ai statului.”Dacă totul continuă în acest ritm, vom avea rezultate totale în următoarele două zile”, a declarat miercuri la CNN Al Schmidt, un reprezentant al orașului Philadephia, un fief democrat în Pennsylvania.

Acest stat situat în Nord-Estul american poate stabili rezultatul alegerilor prezidențiale, în contextul în care desemnează 20 de mari electori. Guvernatorul democrat Tom Wolf se angajează să numere toate buletinele de vot, înainte ca Pennsylvania să anunțe un câștigător.Wolf, care l-a susținut public pe fostul vicepreședinte Joe Biden, a ieșit pe rețelele de socializare spunând că e pre devreme pentru a anunța un câștigător și că mai sunt de numărat aproximativ un milion de voturi.
 
ACTUALIZARE 14:23 Alegerile din America au arătat clar că sondajele sau rateuri.e Cu nouă state care încă nu au anunțat rezultatele, devine tot mai evident că președintele Donald Trump este pe val, contrar sondajelor pre-electorale care îl dădeau câștigător pe Biden

O medie a sondajelor realizate de RealClearPolitics îl creditau pe Biden cu un avans de +0,9 în Florida, un stat-swing pe care Trump  este cel care l-a câștigat.

Sondajele au dat cu oiștea în gard și înaintea alegerilor din 2016, când Hillary era dată marea câștigătoare.

Fostul șef de cabinet al lui Trump, Mick Mulvaney, a declarat pentru BBC că sondajele au fost „complet greșite” în state precum Texas. Între timp, Nigel Farage, liderul partidului Brexit și aliatul lui Trump, a declarat că rezultatele de până acum par să „confunde sondajele”.
 
Știrea ințială

Donald Trump continuă să conducă în Michigan (16 electori), Pennsylvania (20 de electori), Georgia (16 electori) și Carolina de Nord (15 electori), potrivit proiecțiilor Fox News, iar dacă informația se concretizează, balanța finală s-ar putea înclina decisiv în favoarea sa.
 
Statul-cheie al alegerilor prezidențiale din SUA rămâne Pennsylvania. Aici Trump are 55,8%, în timp de Biden are 43,1%, asta după ce au fost numărate 64% din voturi.

În Carolina de Nord, Trump conduce și are 50,1%, în timp ce Biden are 48,7%, după ce au fost numărate 95% din voturi.