ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analistul poltic Dick Morris, fost consilier apropiat al lui Bill Clinton și un fin cunoscător al politicii americane din spatele scenelor publice demonstra zilele trecute jongleria pusă la cale pentru eliminarea lui Donald Trump. Acum explică și modul în care candidatul republican mai poate câștiga. Răsturnând astfel rezultatele prin care presa mainstream l-a dat câștigător pe Joe Biden.
 
În 9 puncte ale analizei sale publicate de Western Journal, Dick Morris arată cum proiecția făcută de mass-media este complet iresponsabilă, iar o răsturnare de situație ar putea schimba radical cifrele actuale.

1.Doar colegiul electoral sau diferitele legislaturi de stat pot declara un candidat câștigător. Bazarea unei astfel decizii pe totalul voturilor de rețea și pe proiecții și să-l numești pe Biden „președintele ales” este un act iresponsabil.

2. Renumărările din Arizona, Georgia și din celelalte state vor merge foarte mult către Trump. Majoritatea erorilor și voturile nevalide s-au făcut cu buletinele de vot trimise prin poștă. (Voturile automate sunt mai greu de manipulat). Întrucât Biden a câștigat peste două treimi din voturile prin corespondență și pe baza voturilor prin absență, este probabil ca majoritatea buletinelor de vot respins să fie scăzute din totalul lui Biden.

3. Televiziunile îi dau în prezent lui Trump 214 alegători electorali (270 este numărul

4. Alaska, unde Trump a condus cu 2- 1 toată săptămâna și unde s-a făcut mai mult de jumătate din numărătoare, va da cele 3 voturi ale electorilor către Trump, (oferindu-i 217 voturi)

4. Alaska, unde Trump a condus cu 2: 1 toată săptămâna și este acum mai mult de jumătate numărată, probabil îi va arunca cele 3 voturi către Trump, oferindu-i 217.

5. De asemenea, Trump a condus în Carolina de Nord (15 voturi) toată săptămâna, iar marja sa de 75.000 nu a scăzut. Fără îndoială, el va avea și Carolina de Nord. Ca și în cazul Alaska, mass-media nu va prezenta aceeste cifre în favroarea lui Trump, promovând iluzia unei victorii a lui Biden. Carolina de Nord i-ar aduce lui Trump 232 de voturi.
6. Numărul de voturi din Arizona arată că deficitul lui Trump se micșorează de la 30.000 câte erau vineri, la 18.500 sâmbătă, rămânând aproape 100.000 de voturi de numărat.

După ce Arizona cu ale sale (11 voturi) va fi numărată complet, va trece printr-o renumărare, așa cum am arătat la punctul 2. Dacă Trump ar câștiga Arizona, ar avea 243 de voturi.

7. În Georgia (16 voturi), Biden conduce cu doar 8.400 de voturi, o marjă care a scăzut. Ca și în Arizona, Trump ar putea câștiga aici în continuare, iar dacă nu, ar avea șanse foarte mari o face prin  renumărare. Iar cu Georgia, Trump ar avea 259 de voturi

8. Wisconsin (10 voturi) se consideră că a fost câștigat de Biden cu 21.000 de voturi, dar o revizuire este în plină desfășurare. Având în vedere faptele enumerate la punctul 2, există foarte multe șanse ca Trump să ia și Wisconsin-ul. Procesul de renumărare din Wisconsin este unic și transparent - un model pentru națiune - așa că Trump ar putea să răstoarne rezultatele din acest stat. Dacă o va face, va avea 269 de voturi, având astfel doar un pas până la victorie.

9. Rămâne Pennsylvania și cele 20 de voturi. Curtea Supremă a permis, provizoriu, să fie numărate buletinele de vot dacă acestea au sosit înainte de vineri, 6 noiembrie, și dacă au fost ștampilate înainte de ziua alegerilor, 3 noiembrie, și a dispus separarea voturilor care au ajuns mai târziu.

În prezent, Biden conduce cu 37.000 de voturi în Pennsylvania. Numărul buletinelor de vot ajunse mai târziu depășește cu mult acest total (statul nu a publicat aceste informații). Judecătorul Alioto  și majoritatea judecătorilor Curții pot respinge buletinele de vot ajunse târziu, livrând, probabil, statul lui Trump.

În plus, din motivele enunțate mai sus, o revizuire i-ar putea oferi lui Trump un avantaj decisiv. Dacă Trump câștigă Pennsylvania, ar avea 289 de voturi și o victorie fără drept de apel.

Morris spune și că există două moduri de a declanșa o revizuire în Pennyslvania: În primul rând, Curtea Supremă ar putea dispune deja una după ce cei care numără voturi au încălcat în mod flagrant ordinul lui Alito de a separa voturile. Acum, cu Amy Coney Barrett la Curtea Supremă, s-ar putea să avem parte de o viziune, mai ales dacă președinția stă în balanță.

Legislatura din Pennsylvania, aflată în mâinile republicanilor poate alege să ceară o revizuire, înainte de a numi electori. Pentru a construi argumentul în acest sens, acesta poate face audieri cu privire la acuzațiile de fraudă, astfel încât să ajute alegătorii statului să înțeleagă cât de greșit au fost tratate voturile lor.

Liderul Senatului din Pennsylvania și președintele Adunării au organizat deja o conferință de presă în care și-au anunțat intenția de a face un „audit” asupra procesului de numărare a voturilor.

Iar zicala spune că „Nu se termină până nu cântă doamna cea grasă”. Și ea nu a făcut-o.