ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritățile din Maldive au decis începerea operațiunilor de căutare a resturilor avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, după ce locuitori din acest stat insular aflat în Oceanul Indian au făcut cunoscut că au văzut elemente eventual interesante, relatează AFP, citată de Agerpres.

"Privim aceasta sub o lumină nouă după descoperirea din Reunion", a afirmat duminică un purtător de cuvânt al poliției din Maldive, referindu-se la confirmarea faptului că fragmentul de aripă, lung de doi metri, găsit în insula franceză Reunion provine de la zborul MH370, dispărut în urmă cu 17 luni.

Locuitorii din Maldive au anunțat că au văzut în ultimele săptămâni în mai multe rânduri resturi în largul atolilor din nordul arhipelagului, potrivit sursei amintite.

"Colectăm aceste resturi neidentificate și le depozităm pentru ca malaezienii să le poată examina și stabili dacă aparțin avionului", a declarat prin telefon un oficial din cadrul președinției Maldivelor, Mohamed Shareef. "Le-am trimis fotografii și așteptăm răspunsul lor", a precizat el.