Un bărbat din Malaezia a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar alți trei au fost inculpați pentru insulte aduse Islamului și profetului Mahomed pe rețelele sociale, informează Reuters.
 
Sursa citată scrie că este vorba despre cea mai aspră pedeapsă dictată pentru o astfel de faptă în această țară majoritar musulmană, unde tensiunile de natură religioasă și rasială au crescut în ultimele luni.

Inspectorul general de poliție Mohamad Fuzi Harun a precizat, într-o declarație de presă, că persoana condamnată a pledat vinovat pentru 10 capete de acuzare de abuz pe rețelele sociale.

Fiecare infracțiune se pedepsește, potrivit legii din Malezia, cu un an de închisoare sau amendă de până la 50.000 ringgit (12.228 de dolari) sau amândouă. „Poliția sfătuiește publicul să nu comită abuzuri pe rețelele de socializare prin încărcarea sau distribuirea de mesaje care pot provoca tensiuni de natură religioasă sau rasială în diferitele comunități din această țară”, a mai spus inspectorul de poliție Mohamad Fuzi.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.