ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O camionetă a intrat de pe carosabil, pe trotuar, direct printre pietoni, la Toronto. Zece persoane au murit, alte 15 au fost ranite. Polițiștii l-au identificat pe suspect drept Alek Minassian, un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Richmond, Ontario, conform șefului Poliției din Toronto, anunță  BBC.

Forțele de ordine nu pot preciza încă dacă el a acționat cu intenție și care ar putea fi mobilul său în acest caz.

Ministrul canadian pentru siguranța publică, Ralph Goodale, a afirmat că ancheta va fi de durată, dar nu există indicii privind implicații de securitate națională.

Incindentul are loc în trimp ce miniștrii de Externe ai statelor din Grupul celor șapte mari economii ale lumii (G7) s-au reunit luni la Toronto pentru a discuta despre cum ar putea să mențină presiune asupra Rusiei, dar și despre recentele evenimente din Peninsula Coreea, Siria, Orientul Mijlociu și Venezuela.