O nouă campanie anti LGBT cuprinde Polonia. Treizeci de entități teritoriale poloneze, sate, comune sau o adunare regională, s-au declarat în ultimele luni „libere de ideologia LGBT”, a indicat organizația neguvernamentală Campania împotriva homofobiei (KPH), conform site-ului gaystarnews.com.

Tema „ideologiei LGBT” apare frecvent în dezbaterea publică din Polonia, țară considerată ca fiind extrem de atașată de influenta Biserică Catolică.
La alegerile pentru Parlamentul European, liderul conservatorilor aflați la putere, Jaroslaw Kaczynski, a denunțat comunitatea LGBT, teoria de gen și chiar unele recomandări ale Organizației Mondiale a Sănătății ca fiind „o amenințare la adresa identității, națiunii și statului polonez”.

„Există în acest moment 30 de entități diverse care au adoptat astfel de declarații. Uneori, este vorba de consilii municipale, alteori – de adunări de voievodate (adunare regională)”, a declarat miercuri pentru AFP Magdalena Swider, o reprezentantă a KPH, un ONG care se declară independent și regrupează juriști, precum și reprezentanți ai societății civile.

„Este vorba de o reacție directă la adoptarea în februarie de către Primăria din Varșovia a unei declarații de acțiune în favoarea comunității LGBT+ și anti-discriminare”, spre marea nemulțumire a mediilor conservatoare și ultraconservatoare din Polonia, a spus Magdalena Swider.

Într-o declarație intitulată „Districtul Swidnik (sud-est), liber de ideologia LGBT”, care poate fi consultată pe site-ul său oficial, consilierii denunță un „război ideologic” declanșat de „radicali care încearcă o revoluție culturală în Polonia atacând libertatea cuvântului, puritatea copiilor, autoritatea familiei și a școlii”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews