Poliția elenă a arestat zilele trecute 35 de cetățeni greci și un albanez, pe insula grecească Lesbos, pentru că au ridicat o Cruce metalică uriașă, în încercarea de împiedica migranții să ajungă pe insulă.
 
Toți au fost arestați pe baza acuzațiilor de ocupare arbitrară a proprietății publice și de construcție ilegală, informeaza euronews.

Situată în Marea Egee, lângă țărmurile Turciei, insula a devenit una dintre principalele porți către Europa, după izbucnirea crizei migranților în 2015.
Într-un scurt clip video, unul dintre localnicii arestați spune: „Se pare că am deranjat o mulțime de oameni. Acuzațiile pentru care am fost arestați sunt ridicole. Dacă o vor dărâma, noi o vom ridica din nou. Ei trebuie să înțeleagă că aceasta este țara noastră, aceasta este religia noastră și acesta este simbolul nostru”.
 
Incidentul de pe insula Lesbos vine după ce, anul trecut, o Cruce imensă din beton ridicată la începutul lunii septembrie pe o stâncă, cu fața spre mare, a fost distrusă, acțiune pusă pe seama unor organizații locale care primesc migranții. ONG-ul „Coexistența și comunicarea în Marea Egee” a trimis o scrisoare primarului municipalității, cerând înlăturarea Crucii, care i-ar fi ofensat pe musulmanii ajunși pe insulă.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.