ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Patruzeci și șapte de migranți au fost debarcați duminică seară în Lampedusa, o insulă la sud de Sicilia, după ce prin ordin judecătoresc nava de salvare la bordul căreia aceștia se aflau a fost pusă sub sechestru, fapt ce a provocat indignarea ministrului italian de interne Matteo Salvini, informează AFP și dpa, potrivit agerpres.

Nava, închiriată de organizația neguvernamentală germană Sea-Watch, sub pavilion olandez, și care staționa în apele italiene în apropiere de insula Lampedusa, a fost pusă sub sechestru duminică de către poliția financiară italiană la ordinul unui procuror din Sicilia. Migranții aflați la bordul acesteia au fost transferați pe uscat cu ajutorul unor bărci cu motor în cursul serii. O decizie pe care Matteo Salvini – de asemenea vicepremier și liderul Ligii,– pare să o fi aflat în direct de la televizor, ceea ce l-a făcut să se întrebe cine a putut să ia în guvern o astfel de decizie fără aprobarea sa oficială.

Deja în dispută cu el, partenerul său din coaliția guvernamentală Mișcarea 5 Stele, a lui Luigi di Maio, a replicat că nu va accepta aceste insinuări, amintind că este obligatoriu ca pasagerii unui vas pus sub sechestru la ordinul justiției să debarce pe uscat. Salvini a ironizat criticile Înaltului Comisariat ONU pentru Drepturile Omului (UNHCR) împotriva unui proiect vizând înăsprirea legislației în materie de migrație în Italia.

ONU, „un organism internațional care costă contribuabilii miliarde de euro, care are ca membri țări precum Coreea de Nord și Turcia, vine să facă morală Italiei privind drepturile omului? Îmi vine să râd!”, a comentat Salvini.