ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de oameni au fost uciși într-un bombardament aerian asupra unei tabere de refugiați într-o zonă controlată de rebeli în nordul Siriei, relatează BBC news.

Imagini pe rețele de socializare arată corturi distruse în tabăra Kamounia de lîngă Sarmanda, privincia Idlib, în apropiere de granița cu Turcia.
 
Unele surse spun că atacul a fost efectuat de forțele siriene sau de avioane rusești, dar nu există confirmări deocamdată. 

Atacul a avut loc la o zi după prelungirea unui acord de încetare a focului între armata siriană și rebelii non-jihadiști la Alep, la solicitarea expresă a Statelor Unite și  a Rusiei. Un acord de încetare a focului pe întregul teritoriul Siriei este în vigoare din februarie, dar a fost încălcat serios mai ales în împrejurimile orașului Alep, unde aproximativ 300 de persoane au fost ucise în ciocnirile din ultimele două săptămâni.

Națiunile Unite au avertizat că nerespectarea armistițiului ar fi catastrofală, între altele și pentru că ar forța 400.000 de oameni să se refugieze la granița cu Turcia