ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, ocupă locul I în clasamentul celor mai influenți 50 de evrei din lume în 2022, întocmit de influentul cotidian israelian The Jerusalem Post.

Prim-ministrul Israelului Yair Lapid (normal) și prim-ministrul Franței Elizabeth Bourne s-au clasat pe locul 2 și respectiv 3, scrie ziare.com, care prezintă știrea venită din Israel.

Tom Nides, intermediarul dintre SUA și Israel se află pe locul 4, Benjamin Netanyahu pe locul 5, Ronald S. Lauder, cel cu Congresul Mondial Evreiesc și școala de la București, pe locul 7 iar șeful diplomației americane Antony Blinken, de abia pe locul 8.

Topul pare însă făcut pe pile, în sensul că lipsesc Klaus Schwab, „părintele” Forumului Economic Mondial, consilierul său, Yuval Harari, sau șeful Pfizer, Albert Bourla, recent distins cu „Nobelul evreiesc”. Nici Nobelul, chiar și israelian, nu mai e ce era odată sau unii dintre liderii influenți ai lumii evreiești au cerut să nu mai fie incluși în vreun top? Oricum ar fi, Topul JP poate fi vizionat aici.