ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate americane au atacat sâmbătă lideri ai jihadiștilor din Siria, a anunțat Pentagonul, în ceea ce un observator a definit ca bombardament cu rachetă soldat cu cel puțin 40 de morți, informează AFP

Departamentul Apărării Statelor Unite a afirmat că atacul a țintit lideri ai grupării Al-Qaeda în Siria, la nord de Idlib, fără a preciza ce tip de armament a fost folosit și fără a da alte detalii.
 
Rachetele au țintit lideri ai grupărilor jihadiste și ai facțiunilor aliate în apropierea orașului Idlib din nord-vestul Siriei, a raportat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Atacurile aeriene guvernamentale asupra regiunii Idlib, conduse de jihadiști, fuseseră oprite sâmbătă, după ce regimul a aprobat un armistițiu susținut de Rusia, după 4 luni de bombardamente mortale. 

Însă „un atac cu rachetă a vizat o întâlnire ținută de liderii facțiunilor Hurras al-Deen, Ansar al-Tawhid și altor grupuri aliate în interiorul unei tabere de antrenamente de lângă orașul Idlib, a afirmat Rami Abdel Rahman, conducătorul Observatorului, citat de AFP. Atacul a ucis cel puțin 40 de lideri jihadiști.

Comandamentul Central American a afirmat într-un comunicat că atacul a vizat lideri ai Al-Qaeda din Siria (AQ-S) „răspunzători pentru atacuri care au pus în pericol cetățeni americani, parteneri ai SUA și civili nevinovați. Totodată, distrugerea acestei baze le va slăbi și mai mult capacitatea de a efectua atacuri viitoare și de a destabiliza regiunea”.