ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O  parte din Zidul Plângerii aflat în Ierusalim a fost închis după ce un bolovan de 100 de kilograme a căzut pe esplanada unde pelerinii pot ruga, scrie news.ro

Primăria din Ierusalim a anunțat că a închis o parte din Zidul Plângerii luni dimineață, după ce o piatră care cântărea 100 de kilograme a căzut pe esplanadă, însă fără a răni pe cineva, relatează AFP.
Zidul Plângerii este singura vestigie a unui zid de susținere a celui de-al doilea Templu evreiesc distrus de romani în anul 70. Deasupra se află Muntele Templului, situl cel mai sacru al iudaismului, și esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt din islam. Vechiul Oraș se află în Ierusalimul de Est, parte din orașul ocupat de Israel din 1967 și anexat de Statul evreu. ONU nu recunoaște această anexare. 

Piatra a căzut pe o parte mixtă de la granița Zidului unde bărbații și femeile se pot ruga împreună. 
 
Zeci de mii de persoane s-au strâns duminică la Zid pentru festivitățile care marchează distrugerea celor două Temple de la Iersusalim după tradiția evreiască. 

Evreii cred că Zidul este ultima rămășiță a templului evreiesc biblic.