ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Guvernul Bashar al-Assad a anunțat că zeci de mii de sirieni au ieșit luni pe străzile Damascului pentru a sărbători „Ziua Independenței siriene” și pentru a marca "victoria" regimului sirian împotriva atacurilor lansate de SUA și aliații săi.
 
Prezentând o transmisiune live a demonstrației de către televiziunea de stat  siriană, Associated Press a anunțat însă că, potritvit estimărilor sale, doar câteva sute de sirieni au participat la manifestație, participanții strigând „Allah, Siria și numai Bashar!”, relatează breitbart.com.

Referindu-se la aceeași manifestație, Agenția de Știri Sirană (SANA), controlată de stat, informa:

„Zeci de mii de sirieni s-au adunat luni la Damasc, în Piața Umayyad, pentru a marca cea de-a 72-a aniversare a Zilei Evacuării (Ziua Independenței Siriei, care marchează evacuarea forțelor de ocupație franceze din țară, în 1946) și victoriile Armatei Siriene asupra terorismului și asupra recentei agresiuni americano-britanico-franceze asupra Siriei.”

De asemenea, sâmbătă,  sirienii pro-Assad  din Statele Unite și-au manifestat spijinul pentru președintele sirian într-o manifestație care a avut loc în Allentown, Pennsylvania, unde se află una dintre cele mai mari comunități siriene din America. Cei care au participat la demonstrație și-au exprimat furia față de atacurile împotriva regimului Assad, in timp ce „alții din cartierul vechi sirian din Allentown, care nu au participat la manifestație, spun că există teamă și un sentiment de trădare printre mulți din comunitatea siriană”, nota agenția AP.
Un presupus atac chimic care ar fi avut loc la 7 aprilie, pus de Occident, în frunte cu SUA, pe seama regimului Assad , a determinat Statele Unite, Anglia și Franța să lanseze un atac cu rachete, vineri spre sâmbătă noaptea, asupra Siriei.

Deși președintele Donald Trump a descris operațiunea ca fiind „un succes enorm”, regimul Assad interpretează această operațiune militară drept o victorie pentru Assad, argumentând că domeniul limitat al loviturilor - care au vizat centrele de cercetare științifică din Damasc - sugerează că națiunile occidentale nu contestă regimul Assad.