Ucrainenii au sărbătorit luni, 24 august, Ziua Independenței, printr-o paradă militară impresionantă, desfășurată la Kiev.
Evenimentul a fost ironizat de un oficial rus, care a taxat manifestarea drept ”ironică”. Cum poate celebra Ucraina o zi a independenței, câtă vreme este dependentă masiv de banii imprumutați de Occident, a întrebat, sarcastic, deputatul rus Alexei Pușko, șeful comisiei de Afaceri Externe a Dumei deStat, scrie ibtimes.com.
 
”Sincer vorbind, celebrarea Zilei Independenței Ucrainei pare ironică, deși înțeleg că președintele Poroșenlo nu simte această ironie. Nu a existat vreodată, în ultimii 25 de ani, de existență a Ucrainei independente, o dependență mai mare a Ucrainei de cei de din afară, de oamenii Occidentului și de Statele Unite”, a spus Pușkov, citat de presa rusă.
El a mai spus că Ucraina ar trebui să fie mai realistă atunci când își pune la dispoziția altora bunurile economice.

Pe de altă parte, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, acuză Rusia că le trimite din nou armament rebelilor separatişti din estul ţării. 
 
Înaintea defilării care a celebrat, la Kiev, ziua independenţei Ucrainei, Poroşenko a declarat că Rusia a trimis trei convoaie militare în zona controlată de rebeli. 
 
Ziua Independenţei a fost sărbătorită şi la Odessa, unde numeroşi turişti s-au alăturat localnicilor pentru a desfăşura un drapel ucrainean lung de un kilometru.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews