ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucrainenii au sărbătorit luni, 24 august, Ziua Independenței, printr-o paradă militară impresionantă, desfășurată la Kiev.
Evenimentul a fost ironizat de un oficial rus, care a taxat manifestarea drept ”ironică”. Cum poate celebra Ucraina o zi a independenței, câtă vreme este dependentă masiv de banii imprumutați de Occident, a întrebat, sarcastic, deputatul rus Alexei Pușko, șeful comisiei de Afaceri Externe a Dumei deStat, scrie ibtimes.com.
 
”Sincer vorbind, celebrarea Zilei Independenței Ucrainei pare ironică, deși înțeleg că președintele Poroșenlo nu simte această ironie. Nu a existat vreodată, în ultimii 25 de ani, de existență a Ucrainei independente, o dependență mai mare a Ucrainei de cei de din afară, de oamenii Occidentului și de Statele Unite”, a spus Pușkov, citat de presa rusă.
El a mai spus că Ucraina ar trebui să fie mai realistă atunci când își pune la dispoziția altora bunurile economice.

Pe de altă parte, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, acuză Rusia că le trimite din nou armament rebelilor separatişti din estul ţării. 
 
Înaintea defilării care a celebrat, la Kiev, ziua independenţei Ucrainei, Poroşenko a declarat că Rusia a trimis trei convoaie militare în zona controlată de rebeli. 
 
Ziua Independenţei a fost sărbătorită şi la Odessa, unde numeroşi turişti s-au alăturat localnicilor pentru a desfăşura un drapel ucrainean lung de un kilometru.