ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Vom închide Facebook și Instagram în Europa”, amenință Mark Zuckerberg, în contextul în care comisarul irlandez pentru protecția datelor vrea să impună interzicerea transferului de date din și către SUA.
 
„Facebook poate întrerupe funcționarea rețelei sociale și a Instagram în Europa dacă este împiedicat să transfere date din Uniunea Europeană în Statele Unite”. Amenințarea se referă la disputa juridică în curs între gigantul american fondat și condus de Mark Zuckerberg și Comisia irlandeză pentru protecția datelor. Acesta din urmă pune sub semnul întrebării legitimitatea, în conformitate cu normele europene, a trimiterii constante a datelor cu caracter personal ale cetățenilor UE către serverele din Statele Unite. „O asemenea interdicție ar bloca activitatea Facebook, a arătat reprezentantul Facebook din Irlanda, într-o întâmpinare depusă în instanță, potrivit Europatoday.
"În cazul în care compania ar fi supusă unei suspendări complete a transferului datelor utilizatorilor către SUA, nu este clar cum în aceste condiții ar putea continua să funcționeze Facebook și Instagram în UE" a arătat Yvonne Cunnane, citată de mai multe publicații europene, între care The Telegraph.
 
Comisia pentru protecția datelor din Irlanda supraveghează acțiunile Facebook în Europa, iar luna trecută compania americană a primit un ordin preliminar de a opri transferul de date al utilizatorilor europeni către SUA. DPC irlandez ar putea, de asemenea, să amendeze Facebook cu 3 miliarde de dolari în cazul în care compania de socializare nu respectă ordinul preliminar al autorității de reglementare a UE.