ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Zeci de mii de persoane s-au adunat duminică la Paris pentru a protesta împotriva planului guvernului de a permite femeilor singure și lesbienelor la procreația asistată, prima reformă socială majoră a țării de când Franța a legalizat căsătoria homosexuală în 2013, scrie nouvelobs.

Fluturând steaguri roșii și verzi, aproximativ 74.500 de oameni, cifră dată de presă, au pornit în marș de la Senatul Franței spre clădirea Montparnasse, scandând „Libertate, Egalitate, Paternitate” . Organizatorii protestului au spus însă că aproximativ 600.000 de persoane  sunt împotriva legii, care a fost aprobată de camera inferioară a parlamentului luna trecută.

Contestatarii legii consideră că actul normativ privează copiii de existența tatălui, care este atât de necesară, amenințând nucleul tradițional al familiei. În plus, legea va  da cale liberă și pentru legalizarea mamelor surogat, inclusiv pentru homosexuali.
 
„Familia, cu o mamă și un tată, este un ecosistem care are nevoie de protecție”, a spus Christian Kersabiec, care a venit duminică la marș, din Bretania, denunțând „această nouă societate în care unii se joacă de-a „ucenicul vrăjitor””.
 
Analiștii spun însă că societatea franceză a început să acccepte familiile netradiționale din momentul 2013, când a fost adoptată legea căsătoriei între persoane de același sex.

Reamintim că legea pe care francezii o contestă în stradă a fost modificată astfel încât cuplurile de lesbiene să  aibă dreptul să se înregistreze pe certificatul de naștere al copiilor cu „mamă și mamă” în loc de „mamă și tată”.