ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O organizație anti-LGBTQ din America a cerut boicotarea filmului de desene animate „Toy Story 4” în care există o scenă cu un cuplu de lesbiene care își aduce copilul la grădiniță. Organizația a creat și o petiție în acest sens, care a adunat până acum peste 12.000 de semnături, scrie Daily Mail.

Este vorba de o secvență de la începutul filmului în care noul proprietar al lui Woody, Bonnie, participă la prima zi de grădiniță a copilului, iar în fundalul imaginii se poate vedea un cuplu de lesbiene care își aduc și ele copilul la grădiniță. În film apare și momentul, fără replici, în care cuplul gay revine, pentru a-și lua copilul.

Cele două scene, care durează câteva secunde, au indignat grupul anti LGBT „One Million Moms”, care a acuzat compania Disney că „a pornit un atac la adresa familiilor”, creând un „moment periculos de normalizare”. Și că Disney, care promovează intens agenda corectitudinii politice, a creat în mod deliberat scena pentru a expune la ea cât mai mulți oameni, inclusiv copii.

Disney nu e la prima tentativă de acest gen. În 2017 a inclus un cuplu de lesbiene în serialul de televiziune Doctorița Plușica (Doc McStuffins), care se difuzează pe cele două canale ale sale.

”În căutarea lui Dory” (Finding Dory) a fost însă primul film de animație al celor de la Disney în care și-a făcut apariția un cuplu de lesbiene care cresc un copil, o fetiță, care este înlocuită cu caracatița Hank.