ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți experți internaționali care participau la Conferința de Presă a Studiului Comun OMS - China privind originile noului coronavirus au fost surprinși fără mască sau distanțare fizică la Wuhan, locul de unde se presupune că a izbucnit pandemia cu așa-zisul „virus chinezesc”. Imaginea a fost distribuită pe facebook de jurnalista Cora Muntean, redactor-șef al CristoiuBlog.ro.

„Imagini de la conferinta de presă a experților PMS după ce au vizitat laboratorul din Wuhan și piața unde se vând animale, lilieci. Observați și măștile și distanțarea fizică. La noi starea de alertă s-a prelungit, restricțiile rămân mult și bine”, a scris miercuri Cora Muntean, atașând și o filmare de la conferința de presă OMS - China. 
 
Modul dezinhibat în care experții Organizației Mondiale a Sănătății, cea care a recomandat purtarea obligatorie a măștilor inclusiv în aer liber, se afișează fără mască și fără distanțare în chiar epicentrul pandemiei de coronavirus, arată cât de mult cred ei în propria narațiune sau cât de înapoiați suntem noi că încă ținem să ne comportăm în regim de alertă, deși criza sanitară a intrat în faza de studii și memorii.