ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni prezentam la Fotografia Zilei o Scenă de coșmar a Erei Covid: Un bătrân protestatar anti-carantină batut cu tonfele de Cavalerii negri ai Poliției Călare din Amsterdam. Protestul a avut loc duminică, 17 ianuarie, în Olanda. Cititorii ActiveNews, care dovedesc un acut simț artistic, între multe altele, ne-au semnalat la rubrica de comentarii asemănarea dintre fuga bătrânului din calea polițiștilor călări cu cea a țăranului român din celebra lucrare a lui Octav Băncilă despre Răscoala de la 1907. Ne-am gândit că merită să o vedeți și Dvs.

Între timp am găsit și autorul imaginii, tânărul fotograf Remco Koers, care are și alte cadre de senzație de la manifestație și din albumul căruia am aflat că bătrânelul sportiv până la urmă și-a luat un baston în creștet, ca să îi intre mai bine democrația în cap. De asemenea, observăm și un intelectual olandez neodihnit pe iarbă care încearcă să-și exprime revolta. Ne e milă de ce soartă a avut și fără să mai vedem continuarea. Publicăm aceste fotografii, ca o frescă vie a Erei Covid.