ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Ziua Copilului, 1 Iunie 2021, ÎPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie și, apoi, a mers în localitatea Viișoara și la Centrul „Antonio” pentru a le oferi binecuvântare și cadouri copiilor defavorizați. Arhiepiscopia Tomisului, împreună cu 4 unități de alimentație publică, a pregătit peste 500 de pachete cu daruri pentru copiii din 4 parohii misionare (Potârnichea - 50 de copii, Amzacea - 35 de copii, Independența - 61 de copii și Viișoara - 100 de copii), precum și pentru toți copiii instituționalizați în cele 11 centre din județul Constanța. 

Au fost dăruite meniuri speciale cu mâncare, pachete cu dulciuri, sucuri necarbogazoase, jucării și cărți, iar cei 274 de copiii din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța au primit și cireșe. 

S-au implicat pentru înfăptuirea acestui demers umanitar parohiile ortodoxe „Sf. Vasile cel Mare”, „Sf. 4 Martiri”, „Sf. Ioan Botezătorul”, „Sf. Trei Ierarhi” (din Constanța) și „Sf. Ilie” (din Techirghiol), informează Arhiepiscopia Tomisului.

Acestea nu sunt singurele activități filantropice desfășurate de Ziua Copilului. În eparhia păstorită de ÎPS Teodosie au mai avut loc și alte evenimente aducătoare de bucurie:
 
 


  • la parohia „Buna Vestire” din Constanța a avut loc a II-a ediție a evenimentului „Unde ești, copilărie?”. Peste 130 de copii au participat la jocurile de tip Activity, Piticot și traseu cu provocări, pe teme religioase, pregătite de către echipa de formatori. Copiii au primit cruciulițe, au fost răsfățați cu pizza, limonadă de casă și tort;
  • în Așezământul parohiei „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța a demarat duminica trecută un nou proiect, intitulat ,,Atelierul de fapte bune”. Alături de psiholog Alina Alexandra Tătaru, 20 de copiii s-au bucurat de un curs de dezvoltare personală, dar și de pictură pe scoici, la final primind în dar cărți, dulciuri și suc. Atelierul dedicat Zilei Copilului a avut un scop caritabil, de susținere a lui Eduard Andrei Marin, un copilaș de 5 ani, diagnosticat cu dipareză spastică, ce nu poate merge încă singur. În urma donațiilor s-a strâns suma de 900 lei;
  • parohia „Sfinții Împărați III” din Constanța a oferit dulciuri și jucării celor 20 de copii de la Casa Speranția. Acțiunea face parte din proiectul „Lăsați copiii să vină la Mine!”;
  • 25 de copii au primit daruri de ziua lor din partea parohiei Cogealac II.