ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polițiștii membri ai sindicatului Europol au desfășurat, joi, în fața Ministerului Afacerilor Interne, un protest inedit: pentru a ilustra mai convingător slaba înzestrare a poliției, au montat pe trotuar toalete țărănești, pe pereții cărora au postat mesaje englezești - ca niște polițiști europeni - la adresa guvernului Cîțu. 

„D-nii Cîțu și Bode: Cine ar folosi aceste toalete?” și „Vrem în Schengen, dar avem toaleta în fundul curții” sunt traducerile a două dintre mesajele afișate de polițiști pe cabinele rustice.

„Avem un protest simbol. Am adus realitatea din țară la minister. Fără apă, fără săpun, așa arată realitatea din teren. Nimeni nu a făcut niciun demers să reducă numărul posturilor de poliție fără toaletă. Cum să se respecte măsurile de protecție recomandate în condițiile în care mii de colegi nu au apă curentă?! Nu mai spun de rușine când cineva întreabă unde este toaleta. Acestea pot fi adevărate monumente ale reminiscențelor miliției. Noi am identificat sute de posturi care nu au avize sanitare, sunt fără respectarea normelor legale. Nimeni nu verifică. Noi așteptăm un răspuns din partea ministerului. Le vom lăsa aici toaletele, astfel încât poate se uită pe geam să le vadă cum ne desășurăm activitatea”, a spus președintele Sindicatului EUROPOL, Cosmin Andreica, citat de Ziarul de Iași.
 
Nu suntem convinși că eventualii turiști străini care ar fi lecturat pancartele în limba engleză de pe „toaletele ecologice” au putut să pronunțe corect cuvinte precum „Cîțu” sau „Bode”...
 
Fotografii de Septimiu Slicaru / Cotidianul