Locații: Aiud
Marin Naidim și Valeriu Gafencu

Marin Naidim, fratele Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu, a executat 23 ani de temniță cumplită. Părintele Arsenie Papacioc: A fost un profund trăitor al credinței ortodoxe (25 martie 1922 - 25 noiembrie 1999)

Marin Naidim a fost unul dintre prietenii de taina ai lui Valeriu Gafencu, acesta din urma fiind numit deja "Sfantul Închisorilor”. Fiind intemnitat vreme de peste douazeci de ani, Marin Naidim s-a dovedit a fi un adevarat isihast al inchisorilor comuniste.

Brâncuși a fost un mare monah al culturii românești iar Eminescu a fost ucis. Cuvânt memorabil despre creștinismul românesc, Brâncuși și Eminescu al unui mare pătimitor al închisorilor bolșevice: mărturisitorul Virgil Maxim (+ 19 martie 1999)

Despre M. Eminescu se spune că a murit nebun. Nu, domnilor, Eminescu nu a murit nebun. Aici e necinste sufletească. Eminescu a murit ucis. I s-a dat cu o cărămidă în cap! De ce? Procesul acestei crime încă nu este pe rol. Dar va fi pus!

Marile Doamne necunoscute ale României: Veronica Uță a așteptat timp de 17 ani eliberarea viitorului soț, dr. Dumitru Uță (11 Decembrie 1915 - 05 Februarie 1980). Fiul lor e preot în București

Aflând că nu a murit în tem­niță, ci este liber în București, Veronica renunță la postul de directoare de școală și vine să îl caute. Când îl găsește, cei doi se căsătoresc și vor avea un fiu, pe Mircea, azi preot tot în București. „L-am așteptat timp de 17 ani pe cel care avea să-mi fie soț”, mai adaugă Veronica Uță.

ROBERT CAHULEANU – POETUL CANALULUI MORȚII. Flacăra Suferinței este întețită ca un Rug Aprins de focul continuu al RUGĂCIUNII

Suferința înțeleasă ca una dintre cele mai mari virtuți creștin-ortodoxe, întrupată în aureola mistică a sufletului credinciosului mărturisitor peste care se pogoară harul Duhului Sfânt, conlucrează la desăvârșirea celorlate virtuți divine, credința, nădejdea și dragostea întru Adevăr, Libertate, Frumos, Iubirea de Neam, de Natură, de creație.

Grigore Caraza (stânga, cu ochelari) și alți membri ai comunității românești din America, între care Zahu Pană (st) și Liviu Butura (dr), la întâmpinarea Părintelui Gheorghe Calciu, pe aeroportul JFK din New York, 9 august 1985

Părintele Gheorghe Calciu despre fratele său de luptă, jertfă și biruință, Grigore Caraza, cu 21 de ani în temnițele bolșevice: O SABIE A DEMNITĂȚII ADEVĂRULUI! 8 ani de la Adormire (+10 noiembrie 2014)

Cu mult înainte de a-l cunoaște pe Grigore Caraza, auzisem despre el ca despre o persoană deosebită: un om de o rezistență surprinzătoare la toate suferințele și ispitirile vieții de închisoare, un fel de legendă vie, mai ales după ce s-a aflat că refuzase să iasă din închisoare la termen.

Profesorul Ilie Bădescu intervine în apărarea Liceului „Mircea Vulcănescu”: Cei ce luptă împotriva numelui și a operei lui Mircea Vulcănescu se războiesc cu memoria luminii unui popor creștin. Martirul ortodox n-a urât pe nimeni. A iubit până la capăt

Numele marelui om, sociolog, filosof creștin și economist, este legat de marea biruință a sociologiei spiritualiste în cadrul celei mai mari școli de sociologie din România și una dintre marile școli sociologice la scară mondială.

Nicolae Purcărea, în căsuța sculptată de el însuși din Șcheii Brașovului

Mărturisitorul Nicolae Purcărea despre cel mai frumos moment din timpul reeducării de la Aiud și DE CE URLĂ HAITA. 7 ani de la trecerea la Domnul (25 septembrie). Fotografii și mărturii INEDITE

Mărturii inedite ale fostului deținut politic Nicolae Purcărea despre închisorile în care a fost aruncat 20 de ani de Haita care urlă necontenit împotriva lui Dumnezeu și a neamurilor creștine. 25 septembrie – 7 ani de la nașterea în Ceruri a mărturisitorului din Șcheii Brașovului

Academicianul Nichifor Crainic la aniversarea a 80 de ani, înconjurat de prieteni, între care Părintele Dumitru Stăniloae (dreapta imaginii) și Părintele Arsenie Boca împreună cu Radu Gyr (stânga imaginii)

Nichifor Crainic: Cei care vor vrea să știe cine am fost să mă caute în revista «Gândirea». Acolo sunt eu. Părintele Dumitru Stăniloae: Naționalismul, Ortodoxia și Crezul lui Nichifor Crainic (25 decembrie 1889 – 20 august 1972)

„Pe toate câmpurile de luptă, Ortodoxia ne-a însoțit ca un tainic acoperământ al Maicii Domnului… suntem prin credința noastră ortodoxă, moștenitorii Bizanțului, care a fost fața răsăriteană a aceluiași imperiu roman.” 

CHIPUL DEMNITĂȚII. Fostul deținut politic Vasile Afilie, plecat la Domnul la 91 de ani, rămâne mereu prezent în inima noastră: „Un suflet mai tânăr decât noi, cu o râvnă și credință de sfânt”

În bătrânelul scund și energic am găsit un suflet mai tânăr decât noi, cu o râvnă și credință de sfânt și cu darul vorbirii ca al unui bunic erou, întors din cruciadă, care își îmbărbătează întotdeauna nepoții. Vorbele lui erau ca un tunet, care rupea liniștea falsă din sufletul oricărui tânăr

Reacții la alianța contra naturii "Elie Wiesel" - Patriarhie: "Batjocura la adresa Sfântului Mucenic Mircea Vulcănescu TREBUIE să înceteze." "O blasfemie!". Noica, Eliade și Cioran despre filosoful-martir: Un geniu și un sfânt!

Plasarea filosofului-martir Mircea Vulcănescu - din nou - pe o listă neagră a Institutului Elie Wiesel plasată cu tupeu Patriarhiei și transmisă dintr-o gravă eroare în teritoriu de către Cancelaria Sfântului Sinod continuă să genereze reacții puternice în mediul online și în sânul preoțimii și lumii monahale românești.

Foto: Wowbiz.ro

ATENȚIE! A apărut METODA "COVIDUL"! Hoții se prefac autorități și efectuează descinderi la domiciliu pentru a „dezinfecta” gospodăriile de bani și bijuterii. O bătrânică de 82 de ani a fost "curățată" de pensie

Epidemia de coronavirus pare că îi inspiră pe escrocii de jos la fel de mult ca pe cei de sus. A apărut o nouă metodă de înșelăciune: dezinfecția anti-coronavirus, efectuată nu de angajați ai DSP, ci de liber-profesioniști. Unor astfel de „specialiști” le-a căzut pradă o femeie de 82 de ani din Aiud