Sorin Suciu: Ia biletu’ (de-unde nu-i), neamule!
La prima vedere, subiectul poate părea frivol, dar se înscrie, totuși, în linia tefelismului tembel care a cuprins și toată România, ca parte a unui întreg curent mondializd.
La prima vedere, subiectul poate părea frivol, dar se înscrie, totuși, în linia tefelismului tembel care a cuprins și toată România, ca parte a unui întreg curent mondializd.
Da, „Blestemata foame de aur", zicea bine Vergilius, el avea în vedere foamea după aur, dar, în cazul la care mă refer, foamea era justificată de Ceaușescu și pleiada, pentru binele public, pentru ridicarea pe ,,înalte culmi a Țării ".
Judecătoria Brașov anulează amenda de 5000 lei pe care mi-a aplicat-o Gruparea Mobilă de Jandarmi Brașov, pe 15 martie la Sfântu-Gheorghe, când cu prilejul discursului ministrului de externe al Ungariei, am încercat ridicarea bannerul mai sus amintit.
Intitulat „Psaltichia brașoveană”, evenimentul include o conferință susținută de Monahul Filotheu Bălan de la Mănăstirea Petru Vodă și un concert al Corului academic Byzantion.
Acum, medicul-colonel urmează să fie audiat și de către procurorii militari, care vor să elucideze presuspusa tentativă de suicid, mai ales că medicul specialist ATI știa exact că doza administrată nu îi poate afecta viața, conform surselor citate.
A fost eliberat în 31 iulie 1964, după ce a fost deținut la închisorile din Cluj, Aiud, Gherla, Oradea și în lagărele de la Canalul Dunăre-Marea Neagră. La ieșirea din închisoare cântărea 47 de kilograme.
Azi se împlinesc 34 de ani de la poate cel mai mare marș post Revoluție din România, organizat de Liga Studenților
„Un episod la Securitatea Brașov, de care își amintește Olimpiu: Odată, Deitler i-a dat să citească și iscălească declarațiile scrise de el, Deitler.
„Dar noi trăim și ducem în sufletele noastre mirul de pe frunțile celor care au murit. Inimile lor bat în inimile noastre și visurile lor de biruință sunt visurile noastre pentru ziua de mâine.” - Pr. Dimitrie Bejan, Amintiri din captivitate
Mulțumim din tot sufletul românilor de excepție, care au asigurat fonduri pentru ca 41 de copii (din cei 75) înscriși in programul Bursele Români pentru Români, destinat elevilor din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare să primească bursele recunoștinței noastre.
Speța antenei 5G care i-a înfuriat pe locuitorii unui cartier al Brașovului a ajuns în plenul Consiliului Local. Problema, pasată la ANCOM și la DSP.
Achitarea rasunatoare a avocatului Robert Rosu, dupa un an de puscarie facut degeaba, pe baza unui rechizitoriu intocmit de procurorii DNA Brasov, Cornel David Deca si Monica Munteanu, nu poate ramane fara efect.
Alelei, jupân Staline, Om hain, suflet de câine, Ridicat-ai sabia, Ne luași Basarabia, Dar noi mult n-o vom lăsa Și-napoi ne-o vom lua! Foaie verde de pelin, Hitler și cu Mussolin’, Foarte rău v-ați plănuit Când Ardealu’ ne-ați răpit
România va primi încă 3.000 de militari NATO. Este o decizie luată la vârful alianței.
La 30 ianuarie, în anul 1561, apărea la Brașov prima carte tipărită în limba română de diaconul Coresi – Tetraevanghelul – care cuprindea textul integral al celor patru Evanghelii și la traducerea căreia cu contribuit și preoții români din Șcheii Brașovului.
Pe maidanul veșniciei unde sapă apa șanțuri, pline ochi de glod și mâluri nisipoase-n adânc, unde stau secunde stoarse de tic-tac-ul fără sunet, așezând în negrul nopții serenade care plâng și pe unde trec ecouri surde, crîncene, amare
Căile de comunicații cu punctele de frontieră Siret și Vicovu de Sus din județul Suceava au fost blocate, luni, de participanții la protestele transportatorilor și fermierilor.
Multe s-au scris și se vor scrie despre Mihai Viteazul, primul întregitor al românilor, „Domn al Țării Românești, al Ardealului și a toată Țara Moldovei”, ucis prin viclenie la 9 august 1601 în Câmpia Turzii și propus azi spre canonizare
Fie ca Dumnezeu s-o răsplătească după marea ei bunătate, după fervoarea cu care încerca să trăiască viața prietenilor ei, dar, mai ales după dragostea și setea ei de dreptate.
Trompetiștii pandemiei - care ar trebui anchetați pentru complicitate la fraudă și crimă în cazul Covid - au intervenit și ei, imediat, pocnind din bocanci, pe subiectul pornografiei fricii și a terorii morții:
Acum 100 de ani, în data de 13 decembrie 1923, se năștea în Șcheii Brașovului Niculae Purcărea, fiul lui Niculae și al Mariei.
La fiecare an trecut de la vreun eveniment, o nouă emoție se lasă asupra protagoniștilor. Așa a fost și pe 15 noiembrie, unde protagoniști au fost Novembriștii, muncitorii brașoveni anticomuniști ai anului 1987, pe 18 noiembrie, când ne amintim că s-au solidarizat cu muncitorii arestați Doamna Doina Cornea cu fiul Leontin Iuhas
În căsuța din Roman a doamnei Aspazia Oțel Petrescu am intrat pentru prima dată împreună cu domnul Purcărea, când încă nu era loc de pelerinaj căsuța cu sfinți. Am pășit cu reținere, căci singura fotografie care exista atunci pe internet înfățișa o Aspazia Oțel căreia numele i se potrivea de minune: o femeie dârză, hotărâtă.
Trei mari stareți și duhovnici (Părintele Hariton Negrea, Părintele Amfilohie Brânză și Părintele Valerian Pâslaru) vin vineri, 8 decembrie, la Brașov, pentru a-i cinsti pe Aspazia Oțel Petrescu și Nicolae Purcărea, sfinți ai închisorilor comuniste.
Doliu la Filarmonica Brașov.„Cu profundă durere, ne luăm adio de la colega și prietena noastră Valentina Prună, care a însemnat foarte mult pentru fiecare dintre noi. Un spirit nobil și loial, un om demn, puternic și sensibil”.
La eveniment vor participa Părintele Hariton Negrea, starețul Mănăstirii Petru Vodă, Părintele Valerian Pâslaru, călugărit la Mănăstirea Frăsinei după ce a fost maltratat de mineri în iunie 1990), Părintele Amfilohie Brânză
Asociația Steliștilor 1947 și Blocul Naționalist au marcat Ziua de 15 Noiembrie prin două mesaje publice în amintirea revoltei muncitorilor brașoveni, de acum 36 de ani: ZIUA CARE NU SE UITĂ și CURAJUL SE MĂSOARĂ-N FAPTE.
Nu este întâmplător faptul că la Brașov a avut loc revolta muncitorească anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. Brașovul este un oraș cu o puternică tradiție anticomunistă.
Desfasurat in judetul Brasov, acest eveniment a reunit reprezentati ai diferitelor organizatii patriotice si nationaliste romanesti dar si invitati de seama din Italia si Serbia.
Echipajul a așteptat autocarul care i-a luat pe copii de la Valea Mare, exact la locul fixat pentru întâlnire. Șoferul a fost controlat de acte, iar domnii polițiști au tot dat târcoale grupului măsurându-i din priviri pe toți din cap până-n picioare de parcă ar fi fost cine știe ce suspecți.
La 27 august 2023 s-au împlinit 24 de ani de la nașterea în ceruri a fostului deținut politic Petre Baicu, organizatorul rezistenței armate anticomuniste din Munții Brașovului după 23 august 1944
O brașoveancă de nici 30 de ani s-a stins brusc. Constantina Popa, o tânără frumoasă și cu suflet mare din Brașov, a decedat astăzi dimineață, în camera ei din locuința părinților.
O parte din medicii care au avertizat asupra măsurile abuzive și aberante ale autorităților pandemiste din România, au organizat o nouă Conferință din seria „Covid 19 - Medicină bazată pe dovezi sau Dictatură cu față medicală”.
O parte din medicii care au avertizat asupra măsurile abuzive și aberante ale autorităților pandemiste din România organizează o nouă Conferință din seria „Covid 19 - Medicină bazată pe dovezi sau Dictatură cu față medicală”.
Un avion ultraușor s-a prăbușit în județul Brașov, între localitățile Râșnov și Tohan, în cursul acestei dimineți, fără a se cunoaște motivele. Autoritățile sosite la fața locului au găsit un bărbat aflat în stare de inconștiență.
Părintele Bogdan Florin Vlaicu ne invită la o dezbatere cu invitații săi speciali, dr. Carmen Oțelea, medic radiolog la spitalul de copii din Brașov, dr. Geanina Hagimă, medic ginecolog din Pitești, și dr. Damian Baciu.
Participă: Părintele Amfilogie Brânză, Dr. Geanina Hagimă, Dr. Damian Baciu, Av. Florentin Țuca, Prof. Florin Palas, activistul civic și medicul Mihai Tîrnoveanu de la Calea Neamului și filosoful și antrepenorul Pompiliu Diplan, cât și alți invitați-surpriză, între care dr. Carmen Oțelea, medic radiolog la spitalul de copii din Brașov.
Veniți, români din zona Brașovului și împrejurimi, alături de noi, mâine, luni 3 iulie, ora 18. Sala de la et. 1, Hotel ARO Palace, Brașov. Ne vedem acolo pentru mai multe informații față către față!
ActiveNews și Starea de Libertate îi au ca invitați noi, față de Cluj-Napoca, pe Părintele Amfilohie Brânză și pe domnul doctor Damian Baciu care vor "diseca" Marea Resetare, oferind și soluții împotriva ei.
Este doliu în fotbalul românesc. Conducerea echipei FC Brașov a anunțat moartea unui important jucător al anilor 2000. A jucat în 117 meciuri pentru FC Brașov, dintre care 79 în Liga 1 și patru în Cupa UEFA.