Strigoi la Sfânta Parascheva. Vor apărea și la Sfântul Dimitrie?
Nu ar fi stricat ca susținătorii crimei avorturilor deghizați în pelerini dreptcredincioși să fi primit și o binemeritată lecție duhovnicească pe această temă.
Nu ar fi stricat ca susținătorii crimei avorturilor deghizați în pelerini dreptcredincioși să fi primit și o binemeritată lecție duhovnicească pe această temă.
Aflu că, zilele astea, se sărbătorește la București, „cultura queer”. Printr-un personaj degeaba ascuns după o mască dotată cu coarne, afișul festivităților ne avertizează că ni se pregătește „o nouă tradiție”.
Marea româncă Mariana Nicolesco a plecat la Domnul în urmă cu un an, în seara zilei de praznic a Sfintei Cuvioase Parascheva, sfânta mult îndrăgită de către artistă.
Acum doi ani, la 14 octombrie 2022, se ridica la ceruri, pentru eternitate, sufletul marii soprane Mariana Nicolesco. La ceruri, în altitudinile supremeale sacralității, pe care a servit o cu vocea ei sublimă, cu măiestria ei desăvârșită, cu iubire fără margini.
Miercuri, 16 octombrie 2024, de la ora 16:00, Biblioteca Centrală Universitară ”Carol I”, în Foaierul de lectură, va găzdui lansarea mult așteptatei cărți ”Eu și președintele lor”, semnată de reputatul jurnalist Ciprian Demeter.
După cum a dezvăluit jurnalistul Victor Ciutacu într-o emisiune la România TV, Iohannis și-a transformat grădina în teren de golf și la reședința oficială de la Vila Lac 3 din cartierul Primăverii
Ambasada SUA la București a transmis în această seară un comunicat fără precedent, practic o alertă de atac terorist în România, iar ambiguitățile din text ar putea provoca panică în rîndul a cîteva sute de mii de români. În mod bizar, SRI spune oficial că nu știe nimic și, în consecință, nu ridică nivelul de alertă. Cum sună comunicatul americanilor:
Românii din Covasna, Harghita și Mureș vor transmite în Capitală, pentru întreaga țară următorul mesaj: Existăm! Suntem încă aici! Ținem tradiția strămoșească prin portul național, cântecul și jocul popular autentic.
După publicarea Motivării CCR în Cazul Șoșoacă, toți analiștii au sărit în capul lui Marcel Ciolacu, acuzîndu-l că ar fi intervenit la cei patru judecători CCR propuși de PSD pentru a o scoate din cursă pe Diana Șoșoacă.
Un festival al ideologiei homosexualiste, numit festivalul de „cultură queer” art 200, ediția a cincea, se va desfășura în București în perioada 11-20 octombrie, fiind cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național
Pe 8 octombrie 1878 Armata Română, victorioasă în Războiul de Independență, își face intrarea triumfală în București pe Podul Mogoșoaiei. Așa sună povestea oficială despre revenirea soldaților români de pe front.
Pe scurt, Curtea Constituțională a reinstituit un concept comunist: există cetățeni de rang inferior care, datorită felului lor de a se poziționa față de statul ideal (a se citi "totalitar") nu mai au drepturi egale cu ceilalți cetățeni.
Și s-a detonat cu ea. Indiferent dacă cei cinci magistrați care au judecat strâmb au făcut-o din proprie inițiativă sau împinși de forțe obscure, ei au reușit să inflameze aproape în totalitate opinia publică națională și internațională.
Florin Coldea continuă să predea la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, chiar dacă este pus sub acuzare de procurorii anticorupție pentru trafic de influență în justiție.
O minune cu Maica Domnului povestită de Părintele Sofian Boghiu, Duhovnicul Bucureștilor (7 octombrie 1912 – 14 septembrie 2002). VIDEO
Judecătoarea constituțională Iulia Scântei este singura care a redactat o opinie separată în cazul invalidării candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Curtea a publicat motivarea hotărârii intens contestate de unii politicieni, împreună cu opinia separată. Judecătoarea Mihaela Cochină, deși a votat împotrivă, nu a redactat o opinie separată.
Asociația civică „Iar Miroase” a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care transmite că locuitorii din Berceni, Ilfov, sunt terorizați de 24 de ore de miasma și poluarea permanente provenind de la depozitele neconforme de gunoi din sudul Bucureștiului
Părintele Ioanichie Bălan: Arhimandritul Sofian Boghiu intretine viata duhovniceasca in Manastirea Antim din Capitala, ca staret, duhovnic si slujitor al acestui sfant lacas. O personalitate duhovniceasca remarcabila, care face cinste monahismului romanesc
Curtea Constituțională a României a publicat luni, 7 octombrie, motivarea hotărârii prin care a stabilit că Diana Șoșoacă nu poate candida la Președinția României.
La mulți ani ActiveNews! La cei 11 ani de lucrare cu elanul cumințeniei luptătoare îi facem urarea de viață lungă spre triumful înțelepciunii păstrătoare de care este atâta nevoie într-o lume care-a alunecat așa de înfricoșător pe panta declinului.
Încă șase candidaturi au fost depuse, sâmbătă, la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale. Scandalul Șoșoacă va propulsa de asemenea partidulețul SOS în Parlament pe același palier cu AUR.
ACTUALIZARE: Judecătorii BEC au respins noua candidatură a Dianei Șoșoacă, afirmă unele surse. Potrivit acestora motivul este legat de listele de semnături. Vom reveni cu amănunte!
Petre Țuțea a fost unul din cei mai mari români ai secolului XX și celor viitoare. Vecin de celulă la Aiud cu marele filosof, Părintele Arhimandrit Justin Pârvu a mărturisit: „Nu am cunoscut în tot Aiudul om mai chinuit și mai torturat decît Petre Țuțea”
DOCUMENT. Acuzații făcute de fosta șefă a TVR Ramona Săseanu, către actualul șef al TVR, Dan-Cristian Turturică, într-o scrisoare oficială trimisă către Camera Deputaților.
Părintele Stăniloae a plecat la Domnul în seara zilei de 4 octombrie 1993, pe patul de spital, răpus de un cancer la stomac. Înainte de a muri, se ruga. Vorbea cu îngerul păzitor, cu Maica Domnului și cu Dumnezeu. Ultimele cuvinte ale părintelui au fost înregistrate de doi studenți la medicină care stăteau noaptea cu dânsul.
Procurorii Parchetului Capitalei extind investigațiile în ancheta legată de morțile suspecte din secția de terapie intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.
Mai ceva ca în Parlamentul European. Ce timpuri trăim! E curios cum se propovăduiește libertatea omului de a fi pe rând bărbat sau femeie, sau găină, sau câine, dar se limitează, pe ceas, libertatea de exprimare!
În scandalul abuzurilor sexuale de la SNSPA, studenții care au reclamat abuzurile erau sfătuiți să tacă pentru că Alfred Bulai are „relații și protecție”
Ceaușescule... Ceaușescule... te-ai lăsat și tu pe tânjală, băiatule! Ce-i asta? „Borfașule...! Dă, bă, banii înapoi, bă! Banii!”... păi, dragă, astea-s vorbe potrivite pentru Dragnea Liviu, acela băgat la închisoare pentru 5 000 de euroi.
Am primit la redacție o imagine surprinsă în parcul IOR din Capitală, în care se vede cum arată una dintre mașinuțele electrice din zona de distracții pentru copii
Polițiștii Secției 26 care lucrează la ancheta deschisă pe numele lui Kristof Lajos, așa-zisul „antrenor de genii”, arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce viola un copil, au descoperit că alți trei bărbați aflați în anturajul lui ar fi comis mai multe violuri
Am 23 de ani și am participat sâmbătă, 2 octombrie 2021, la protestul din Piața Victoriei. Nu știu cum s-au simțit părinții și bunicii mei în 1989 la revoluție dar eu în timpul protestului am avut sentimentul că România încă nu a murit. E vie!
Conducerea DGASPC Sector 6 i-a mulțumit oficial pedofilului homosexual Kristof Lajos după ce acesta a făcut o petiție în care a denunțat-o, pentru un presupus comportament abuziv, chiar pe mama băiețelului pe care el însuși obișnuia să-l violeze
Presa a anunțat reșaparea-surpriză a lui Vasile Bănescu, fostul purtător de cuvânt al Patriarhiei instalat pe poziție după crima de la Colectiv, de către Marcel Ciolacu, șeful Guvernului, urmașul lui Ion Iliescu la șefia PSD și pretendent la președinția României.
Un bărbat de 60 de ani, olandez, a fost găsit mort, luni, într-un imobil din Sectorul 1 al Capitalei. Polițiștii Serviciului Omoruri au delimitat zona și fac cercetări împreună cu procurorii.
Preafericitul Părinte Daniel a fost ales în 12 septembrie 2007, de Colegiul Electoral Bisericesc, în demnitatea de Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, fiind întronizat la 30 septembrie 2007.
Un incendiu masiv de vegetație uscată și gunoi menajer a izbucnit, sâmbătă seară, în localitatea Sintești din județul Ilfov, pompierii intervenind cu nouă autospeciale.
Eveniment devenit deja tradiție, Festivalul Cultural Latino-American are loc anul acesta în perioda 2-6 octombrie, la sediile Muzeului Național al Literaturii Române (MLNR) din Calea Griviței 64-66 și strada Nicolae Crețulescu 8.
Biofizicianul Virgiliu Gheorghe va susține o conferință pe tema „De ce trăim?”, în cadrul căreia va avea loc o prezentare și o discuție despre ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă
Pe 27 septembrie 1972, în comuna Românești din Județul Botoșani a murit Maria Lătărețu, una din cele mai mari cântărețe de muzică populară românească.