Locații: Cernica
Foto: Victor Roncea. În baza articolului, un portret realizat de artistul George-Sorin Nicolae

Convorbirea Părintelui Dumitru Stăniloae cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, Îngerul său păzitor și cu Sfinții, înregistrată de pe patul său de spital de doi studenți, în noaptea de 4 spre 5 octombrie 1993. ULTIMELE CUVINTE

Părintele Stăniloae a plecat la Domnul în seara zilei de 4 octombrie 1993, pe patul de spital, răpus de un cancer la stomac. Înainte de a muri, se ruga. Vorbea cu îngerul păzitor, cu Maica Domnului și cu Dumnezeu. Ultimele cuvinte ale părintelui au fost înregistrate de doi studenți la medicină care stăteau noaptea cu dânsul.

Foto: FB / Starea de Libertate

De ce a plâns Sfântul Calinic. La pelerinajul de la Cernica sabotat de Noua Miliție a lipsit un Teodosie. Poate pentru că Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei este bolnav de Covid după vaccinare?

În plină plandemie, când Ministerul de Interne, prin Poliție și Jandarmerie, a încercat să interzică abuziv pelerinajul la peștera Sfântului Apostol Andrei, ÎPS Teodosie nu s-a lăsat intimidat nici de Noua Miliție, nici de Noua Securitate, activă bine prin presă, și slujba s-a ținut.