Și a fost 7 aprilie 2009
Chișinău, 7 aprilie? Puterea nu va spune niciodată adevărul despre crimele de atunci. Pentru că este chiar ea implicată în comiterea lor.
Chișinău, 7 aprilie? Puterea nu va spune niciodată adevărul despre crimele de atunci. Pentru că este chiar ea implicată în comiterea lor.
În anul 1939 un grup de inițiativă din Chișinău și-a propus să edifice o statuie Reginei Maria în centrul orașului, semnând un contract cu sculptorul Oscar Spaethe. Cu regret, inițiativa nu a fost finisată din cauza raptului Basarabiei din vara anuui 1940.
La Picătura de Istorie puteți urmări câteva imagini de la instalarea Statuii Reginei Maria la Chișinău, în scuarul Liceului „Gheorghe Asachi”, pe 27 martie 2025, la 107 ani de la Unirea Basarabiei cu Țara, un eveniment excepțional datorat avocatului Iulian Rusanovschi, după 7 ani de eforturi temerare
27 martie, 33 de ani de la Drumul Crucii pentru reunirea Basarabiei cu Țara-Mamă. Cu tălpile sângerânde, purtând pe rând Crucea reunirii în spate, prin viscol sau ploaie, tineri români de pe ambele maluri ale Prutului au străbătut aproap
La 27 martie 1918 (9 aprilie 1918), în prezența prim-ministrului României, Alexandru Marghiloman, Sfatul Țării al Republicii Democratice Moldovenești votează actul Unirii cu România. Unirea cu România a fost aprobată cu o largă majoritate
Bașcana prorusă a regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova, Evghenia Guțul, a fost reținută marți seară pe aeroportul din Chișinău când încerca să plece la Istanbul.
Regina-mamă a revenit la Chișinău. Statuia, care urmează să fie dezvelită oficial în 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu România, a fost deja instalată în scuarul Liceului român-francez „Gheorghe Asachi”.
Marian Vanghelie, fost vice-președinte al Partidului Social Democrat, președinte al Organizației PSD a Municipiului București și fost primar al sectorului 5 al Capitalei, creditat drept un cunoscător al serviciilor secreteși informațiilor acestora afirmă despre președintele Curții Constituționale a României (CCR), Marian Enache, că este pedofil.
Serviciile secrete franceze, implicate în alegerile din România? O investigație recentă dezvăluie posibila implicare a serviciilor secrete franceze în alegerile din România.
De fapt, acesta este unul din motivele pentru care in ultima vreme am sustinut categoric ca trebuie inlocuita cu orice pret gasca mafiota care conduce tara de 35 de ani. Acesti indivizi lacomi si nesatui nu au nevoie de un plan de tara; ei isi apara drepul de a fura in mod nestanjenit.
Ecaterina Grosul, fostă membră a Lotului Național al Republicii Moldova și participantă la Campionatele Mondiale de Junioare, a murit la doar 20 de ani, informează Federația de Gimnastică Ritmică din Republica Moldova pe pagina ofiială de Facebook.
Este considerat cel mai mare compozitor român în viață, iar muzica sa a răsunat în importante săli de concerte din lume, a fost coloană sonoră a unor filme de succes sau a putut fi auzită în spectacole de teatru.
Compozitorul Eugen Doga, renumit în toată lumea pentru valsul considerat de UNESCO una dintre cele patru capodopere muzicale ale secolului XX, împlinește astăzi 88 de ani.
Poetul Grigore Vieru s-a născut în familia de plugari români a lui Pavel și Eudochia Vieru, născută Didic, la 14 februarie 1935.
Pe 18 ianuarie s-au împlinit 16 ani de la moartea într-un accident rutier suspect a poetului Grigore Vieru, un mare patriot român și idealist unionist din Republica Moldova. Autor de poezii în care portretiza în cuvinte simple dar puternice Mama
Astăzi, 7 ianuarie, o parte din românii din teritoriile românești răpite în urma ocupației URSS, bucovineni, basarabeni dar și alții, sărbătoresc Nașterea Mântuitorului
Se împlinesc 32 de ani de la recunoașterea reactivării Mitropoliei Basarabiei de Patriarhia Română. Evenimentul istoric a avut loc în data de 19 decembrie 1992.
Povestea cutremurătoare a micuței Laura a apărut pe site-ul de donații mcharity.org, unde părinții ei dezvăluie că fetița lor a primit, în septembrie 2023, un diagnostic crunt: leucemie acută
Laura este o fetiță de 10 ani ce a fost diagnosticată cu leucemie limfoblastică acută în luna septembrie. Mama ei povestește: Totul a început când fetița făcea febră mare 39,6 și am plecat la medicul de familie la consultație care ne-a spus că este viroză.
În plin război și aspirații de aderare a țării vecine la UE și NATO, noul proiect de lege „Cu privire la asigurarea creării unui mediu educațional ucrainofon în instituțiile de învățământ” pentru modificarea Legii educației din Ucraina a stârnit dezbateri publice extrem de critice în rândul românilor.
Din ce în ce mai frecvent, în eforturile sale de a se califica la prezidențiale pentru turul doi, generalul cu patru stele Nicolae Ciucă îl atacă la baionetă pe partenerul său de coaliție, Marcel Ciolacu, sub pretextul că acesta nu are o carieră profesională, ci doar o carieră de om politic.
Jurnalul meu video | 4 noiembrie 2024: Alegerile din Moldova - un test reușit pentru ruși | A apărut un nou mire politic: Ilie Bolojan. Îi cerșesc mâna: Nicolae Ciucă, Elena Lasconi și Marcel Ciolacu.
Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Maia Sandu, care candidează pentru un nou mandat, are un avans de 15 puncte procentuale în fața socialistului Alexandr Stoianoglo, în urma primului tur al alegerilor prezidențiale.
ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Arhiepiscop al Iașilor, împlinește azi 65 de ani
La momentul actual, Asociația "Monumentum" este implicată în edificarea monumentului "Reginei Maria a României", care va fi situat pe terenul aferent Liceului Teoretic Român-Francez "Gheorghe Asachi", din Chișinău.
Pe 14 octombrie, în fiecare an, cu ocazia praznicului Sfintei Parascheva sau a Acoperământului Maicii Domnului după calendarul neîndreptat, Chișinăul, cel mai mare oraș din Basarabia și al doilea ca populație dintre orașele românești, își are sărbătoarea orașului.
Trinitas TV a anunțat marți, într-un comunicat de presă, că documentarul „Martirul Unirii” despre Protoiereul Alexandru Baltaga este disponibil online
Ar fi bine ca Ana Blandiana, poeta de curte a regimului comunist, cea care s-a opus retrocedării către Mitropolia Basarabiei a proprietăților ei furate de regimul sovietic de ocupație, să lase în pace Basarabia măcar pe perioada campaniei electorale
Miercuri, 28 august 2024, Congresul Național al Istoricilor Români a fost deschis la Chișinău de acad. Ioan-Aurel Pop. Președintele Academiei Române prin susținerea prelegerii „O paralelă între două țări ale Țării: Transilvania și Basarabia".
Cu toate acestea azi a apărut la sediul ei de campanie afirmând că „a ieșit din izolare”și că doctorul i-a spus că nu există un pericol ca cineva să se molipsească” de la ea (VIDEO).
În 27 august 1989 a avut loc la Chișinău cea mai mare demonstrație din istoria Republicii Socialiste Sovietice Moldovenești. 750.000 de cetățeni sovietici – după aprecierea săptămînalului „Literatura și Arta” din 31 august 1989, care numește această manifestație „Marea Adunare Națională”
Iese din scenă pioasa Gabriela Firea, ortodoxă devotată, care nici nu a mai venit la congres, și intră activistă civică Victoria Stoiciu, aleasă vicepreședinte pentru relația cu ONG-uri și dialog civic. Declarat agnostică, adică o atee mai rafinată, și în căutare de femei,
Anul 1989, înainte de iarna fierbinte din România, a avut o vară fierbinte la Chișinău. Pentru amintirea acelor evenimente am transcris pentru dumneavoastră un reportaj a lui Ion Berlinschi despre mitingul din 23 august 1989 de la Chișinău.
Arhivelor Naționale de la Chișinău au oferit în premieră prin intermediul site-ului oficial listele deținute cu cei 35.144 de basarabeni deportați, din care lipsesc însă românii deportați din sudul Basarabiei și nordul Bucovinei aflate sub ocupația Ucrainei. Listele mai pot fi descărcate de AICI în format .rar.
Pe 26 iunie 1940, Guvernul Regatului României primea prima notă ultimativă din partea reprezentanților URSS, în ceea ce privește cedarea Basarabiei și a Bucovinei de Nord. Iată textul trimis de ministrul de externe sovietic, Molotov:
Așa cum sfinți români pășesc printre noi neștiuți, asigurând rezistența și mântuirea neamului prin jertfa și rugăciunile lor, tot așa, fără prea mult zgomot, adevărați eroi luptă, cu smerenie, pentru România. Și sunt aprig pedepsiți pentru aceasta.
Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, va sosi miercuri la Chișinău, prima etapă a unui scurt turneu în Europa pe parcursul căruia va căuta să consolideze sprijinul față de Ucraina în rândul aliaților din NATO și al țărilor vecine.
Am primit la redacție o petiție inițiată de doi tineri basarabeni, juristul specializat în drept penal Cristi Cojocari și studenta la Drept Augustina Rusnac, adresată, pe 20 mai 2024, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică din Republica Moldova, referitoare la Tratatul pandemic al OMS.
Conflictul politico-diplomatic dintre Rusia și România, pentru Republica Moldova se manifestă și în plan religios. Rusia acționează intens folosindu-se de diplomația bisericească pe care o are în Republica Moldova prin „Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove”.
Situația grea prin care trec românii dintre Prut și Nistru, dar și lipsurile duhovnicești ale acestei zone sunt cât se poate de evidente. Salvarea românilor de peste Prut vine prin Biserică, deoarece Biserica este mama care întotdeauna a ținut unit neamul românesc.