Locații: Cimitirul Bellu
Foto: Cristina Nichituș Roncea

INEDIT: Cum a fost cununat Mitică Popescu de socrul său, preotul legionar Nicolae Bălănuță, chiar în casa acestuia. Marele actor - primul pe o listă pentru susținerea Părintelui Justin Pârvu: DOCUMENT OLOGRAF. (2 decembrie 1936 - 3 ianuarie 2023)

Marele actor Mitică Popescu s-a stins din viața aceasta la Spitalul Elias, pe 3 ianuarie 2023, din cauza unor probleme cardiace, după cum au susținut reprezentanții spitalului. Slujba de înmormântare a avut loc vineri, 6 ianuarie, orele 15:00, la Cimitirul Bellu.

Imagine: Desen de Constantin Jiquidi

ACOPERIREA CRIMEI. Îngropat a doua zi după mutilarea creierului. 17 iunie 1889: Singura imagine de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Românul Absolut. “Eminescu, cel mai mare doctrinar al naționalismului” - Reportaj din Universul

"Ideia națională la dânsul era imaginea cea mai sfântă a cugetării”, avea să spună Dimitrie Laurian, ziarist la „România liberă” și camaradul său de la „Societatea Carpații”, în discursul de la Universitate. „Atâta foc, atâta aur/ Atâtea lucruri sfinte/ Peste’ntunericul vieții/ Ai revărsat, Părinte!”

Cuvântul Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, la înmormântarea Profesorului Radu Ciuceanu: Un mărturisitor al credinței creștine și promotor al demnității românești. FOTO / VIDEO

Un sobor de 30 de preoți condus de PS Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar patriarhal, și o Gardă Militară de Onoare au slujit și l-au cinstit pe mărturisitorul și luptătorul anticomunist Radu Ciuceanu la înmormântarea sa de azi, joi, 15 septembrie 2022, de la Cimitirul Bellu din Capitală.